1537698883003.jpg

Se pare că, la nivel european, s-a pornit o „luptă” împotriva turiștilor care nu prețuiesc locurile istorice pe care le vizitează. Astfel, după ce grecii au introdus o serie de restricții pe insula Santorini, și italienii sunt gata să mărească lista lucrurilor interzise în Veneția.

Primarul orașului pe apă, Luigi Brugnaro, vrea să interzică oamenilor să se aşeze sau să se tolănească pe jos în spaţiile publice din Veneția, inclusiv în parcuri, într-o nouă încercare de a educa turiştii, unii dintre ei fiind descrişi drept „lipsiţi de maniere”, scrie The Guardian, citat de Adevărul.

Amenzile pentru încălcarea acestei reguli vor fi cuprinse între 50 şi 500 de euro, iar propunerea legislativă ar urma să fie supusă votului în luna octombrie. Mulți activiști civici, însă, se opun măsurii, motivând prin faptul că lista lucrurilor interzise în Veneția este atât de lungă, „încât nu-ţi mai râmâne aproape nimic de făcut”.

Autorităţile din Veneţia se chinuie de mai mulţi ani să ţină sub control fluxul mare de turişti, care se ridică la 60.000 de persoane pe zi, și optează pentru tot mai multe reguli menite să educe călătorii.

Iată lista lucrurilor interzise deja în Veneţia şi amenzile pe care le riscă persoanele care nu le respectă, potrivit sursei citate:  

– Aşezatul pe jos este interzis în: Piaţa San Marco, Piazzetta dei Leoncini, sub arcadele sau pe treptele Procuraţiilor, Napoleonic Wing, Librăria Sansovino, sub arcadele Palatului Ducal, la intrarea din Piaţa San Marco şi pe debarcaderul său (amenda = 200 euro)

– Nu este permis consumul de alcool sau de mâncare decât dacă te afli într-un restaurant sau într-o cafenea (amenda = 200 euro)

– Este interzis să înoţi sau să-ţi bagi fie şi picioarele în vreun canal, fântână sau orice altă zonă cu apă (amenda = 450 euro)

– Evident, nu ai voie să arunci absolut nimic pe jos (amenda = 100-200 euro)

– Nu este permis să mergi pe străzile istorice din Veneţia, chiar dacă te afli în maşină, la bustul gol sau în costum de baie (amenda = 200 euro)

– Nu este permisă hrănirea porumbeilor sau a animalelor (amenda = 50-200 euro)

– Ciclismul nu este permis, nici măcar mersul pe lângă bicicletă (amenda = 100 euro)

– Nu ai voie să te întinzi pe bănci sau să campezi în parcuri. (amenda = 50 euro)

Preluat de la: zugo.md