1498052275945.jpg

Mulți dintre noi își doresc poze originale, care vor lăsa publicul fascinat, iar un rol grandios joacă filtrele aplicate pe fotografii. Cum să îți faci propriile filtre pe care le poți folosi în orice condiții?

Un pahar cu apă. Pozele de la pauza de masă nu se limitează la fotografierea bucatelor, ci pot deveni mai vesele. Datorită refracției, imaginea este inversată și arată cu capul în jos în interiorul paharului. Pur și simplu ia-ți paharul și pune-l în fața unui obiect. Focusează aparatul de fotografiat pe interiorul paharului și, dacă îți dorești, blochează fundalul sau fă-l încețoșat.

Celofan. Folia transparentă este minunată pentru împachetarea cadourilor și colaje, dar este chiar mai bună folosită ca un instrument fotografic. Există o serie de moduri diferite în care poți utiliza celofanul, unele sunt utilizate pentru a simula scurgeri de lumină, altele pentru a adăuga un filtru color la fotografii.

Ia orice culoare de celofan și taie un segment mic pentru a se încadra în jurul obiectivului. În funcție de efectul pe care îl dorești, poți acoperi jumătate din lentilă, o mică porțiune sau întregul obiectiv dacă dorești un aspect complet colorat. Poți experimenta și cu diferite culori simultan.

Ciorapi de damă. O pereche de ciorapi rupți pot servi ca un filtru minunat pentru pozele tale. Fotografiilor vor avea o nuanță moale și puțin vintage. Pur și simplu îmbracă ciorapul pe obiectivul camerei și fixează-l cu o bandă elastică. Ciorapii pot folosi și ca un difuzor excelent în situații de lumină.

Ochelari de soare. O pereche de ochelari de soare poate oferi un efect similar filtrului de polarizare, prin reducerea efectului de orbire și modificarea proprietăților luminii. În funcție de dimensiunile obiectivului, ochelarii de soare pot acoperi fie complet scenă, fie oferă o vedere secundară, fundalul fiind de culoare naturală.

Vaselina. Deși poate să pară straniu, dar acest gel poate crea o senzație de poză veche. Evită însă contactul direct al unsorii cu obiectivul, utilizează o bucată de peliculă agătață strâns în jurul lentilei. În funcție de plasare, poți face să pară o zi cu ceață sau adăugi o nuanță romantică pozei. De asemenea, poți utiliza și o sursă de lumină falsă sau un filtru UV, iar dacă ești cu adevărat îndrăzneț și nu te deranjează să curăți vaselina, o poți unge pe filtrul propriu-zis.

Paiuri neon. Crează spiritul petrecerii în pozele tale. Cu niște paiuri neon, adăugă un efect colorat de curcubeu fotografii. Pur și simplu activează bețișorul și atașează-l peste obiectiv. Asigură-te că e atașat cu o bandă care nu lasă urme, ușor de înlăturat, cum ar fi banda elastică, pentru a nu deteriora obiectivul.

Distrează-te la maxim folosind aceste obiecte de uz zilnic în pozele tale și crează cele mai frumoase fotografii cu ajutorul lor!

Preluat de la: Zugo.md