IMG_2069-scaled.jpg
Intrarea în Republica Letonia a cetățenilor Republicii Moldova a devenit mult mai accesibilă grație eliminării țării noastre din lista statelor terțe cu risc epidemiologic sporit. Intrarea în țară se face cu prezentarea certificatului de vaccinare emis de către un stat membru al UE. În cazul dat nu este necesară efectuarea testului COVID-19 înainte de călătorie și la intrarea în Letonia și nu este necesară autoizolarea.

În cazul în care cetățeanul moldovean nu este vaccinat, atunci înainte de intrare în Letonia trebuie obligatoriu să efectueze un test PCR cu 72 de ore înainte de vizită sau efectuarea unui test antigen cu 24 de ore înainte de intrarea în Letonia. În cazul dat autoizolarea nu este necesară.

Totodată, reamintim că toate persoanele care călătoresc în Letonia trebuie să completeze un formular electronic de pe site-ul web www.Covidpass.lv nu mai devreme de 48 de ore înainte de a intra în Letonia și să furnizeze informațiile solicitate privind vaccinarea, testarea sau recuperarea de la COVID-19.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md