zebra.jpg

Pentru al cincilea an consecutiv, Poliţia Română şi Lidl demarează cea mai amplă campanie de educaţie rutieră la nivel naţional – „Verde la educaţie pentru circulaţie”.

Lecţia de circulaţie rutieră va avea loc simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga ţară pe 30 septembrie, de la ora 11:00, când sunt aşteptaţi să participe toţi copiii cu vârste între 4 şi 10 ani.

Devenit tradiţie deja, acest eveniment are ca scop educarea copiilor în privinţa importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi copiii. Pe parcursul ediţiilor anterioare, peste 50.000 de copii au luat parte la lecţiile interactive susţinute de poliţişti şi şi-au însuşit informaţii esenţiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Desfăşurarea orelor de educaţie rutieră

Pe 30 septembrie, de la ora 11.00, poliţiştii vor fi prezenţi în parcările a 206 magazine Lidl din ţară (vezi lista magazinelor participante pe www.lidl.ro) pentru a le explica participanţilor semnele şi regulile de circulaţie şi să le ofere sfaturi pentru siguranţa pietonală. Astfel, fiecare copil care se alătură iniţiativei va avea şansa să înveţe direct de la poliţişti care este comportamentul unui pieton exemplar în trafic.

Pentru Poliţia Română siguranţa rutieră reprezintă o prioritate, iar creşterea nivelului de siguranţă a celor mici constituie o preocupare constantă pentru noi. Suntem convinşi că bazele unui comportament rutier preventiv se pun la vârste fragede, iar prezenţa noastră în mijlocul celor mici pentru a le arăta cum să circule corect îi ajută să-şi formeze deprinderi care o să le fie de folos pe tot parcursul vieţii”, a spus comisar-şef de poliţie Grigore George, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

Lecţia debutează printr-o sesiune teoretică, în care cei mici vor afla informaţii despre semnele de circulaţie, dar şi care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. Urmează apoi o sesiune interactivă, cu exerciţii practice, în care copiii trebuie să pună în aplicare informaţiile primite – recunoaşterea corectă a semnelor şi jocuri de traversare. 
În plus, cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activă la lecţie.

Preluat de la: csid.ro