JCRRLZXCERKRDGMJ3ZEAUP5RUA.jpg
Yves Auberson, un elvețian bolnav de Parkinson, care a făcut peste 1 100 de kilometri în Munții Alpi pentru a crește gradul de conștientizare a bolii neurologice, se pregătește pentru următoarea sa provocare după ce a suferit o operație de implantare a electrozilor în creier.

Yves Auberson, anterior jucător de golf profesionist, a fost diagnosticat la vârsta de 35 de ani în 2004 cu Parkinson, o tulburare a creierului care provoacă tremurături și dificultăți de mers, de echilibru și de coordonare și se agravează în timp. Auberson a fost ales „Personalitatea anului 2020” de către cetățenii din regiunea orașului său natal Nyon, lângă Geneva.

„Ceea ce m-a motivat să fac această excursie este că am vrut ca oamenii să conștientizeze mai bine această boală. Oamenii au înțeles mai mult decât speram. A fost foarte important pentru mine, pentru că am vrut să arăt că este posibil, chiar și cu boala Parkinson, să faci o mulțime de lucruri. Iar întrucât iubesc munții, era evident că o să fac această provocare în munți. Am primit o mulțime de e-mailuri, tone și tone de mesaje de încurajare. Acesta este ceea ce mă hrănește și sunt bine hrănit acum”, a menționat Auberson pentru Reuters.

În noua sa călătorie pe care o plănuiește, Auberson va avea la îndemână doar o bicicletă personalizată și apă.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md