diez-share-facebook.png
Lanţul de restaurante McDonald’s a anunţat vineri că va renunţa la paiele din plastic în cele 1.300 de restaurante din Marea Britanie şi că va începe să testeze paie din hârtie în mai multe locaţii începând cu luna mai.

Lanţul de fast-food va începe să ţină paiele în spatele tejghelei, şi nu le va mai oferi decât la cererea clientului.

CEO-ul McDonald’s în Marea Britanie, Paul Pomroy, a declarat pentru Sky News că „clienţii ne-au spus că nu vor să mai primească paie de plastic şi că ar trebui să le dăm doar atunci când ne cer ei, aşa că noi am aplicat această idee”.

Chiar dacă paiele de plastic utilizate în acest moment sunt total reciclabile, McDonald’s a descoperit că majoritatea clienţilor le aruncă oricum. Peste 8,5 miliarde de paie de plastic de unică folosinţă sunt utilizate în Marea Britanie în fiecare an, scrie mediafax. 

McDonald’s se alătură retailerilor care au decis să renunţe la paiele de plastic în Marea Britanie, printre acestea numărându-se lanţul de localuri Wetherspoons şi Pizza Express. Mai multe oraşe din Statele Unite au început să adopte legi prin care limitează sau interzic utilizarea paielor din plastic. La începutul anului, Marea Britanie a anunţat că plănuieşte să elimine deşeurile plastice ce pot fi evitate în următorii 25 de ani.”

Preluat de la: diez.md