remeslo.jpg
La Ungheni a fost lansat Clusterul Turistic Regional Ungheni 2030, creat în cadrul Proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”. Această inițiativă va contribui dezvoltarea economică și turistică a raionului.

Pentru început, Clusterul include circa 30 de companii, organizații și autorități publice locale, dar și entități culturale, din regiunea Ungheni și raioanele limitrofe Călărași și Nisporeni. Toate aceste organizații au decis să-și unească forțele pentru dezvoltarea turismului, atragerea de investiții și crearea de noi locuri de muncă.

Clusterul de Turism Regional Ungheni 2030 își propune să valorifice destinațiile turistice și patrimoniul cultural ale raionului Ungheni și să stimuleze cooperarea, drept rezultat va duce la dezvoltarea destinațiilor turistice în general și la dezvoltarea afacerilor din domeniu.

Clusterul turistic este o asociație de organizații care furnizează servicii în domeniul turismului. În compoziția sa, are firme mici și mari care interacționează constant între ele. Acestea sunt situate pe un singur teritoriu din aceeași regiune. Lucrarea se desfășoară atât la nivel intern (călătorie în țară), cât și în direcția externă (călătorie în străinătate).

Activitatea de turism are un impact semnificativ asupra economiei țării. Prin urmare, importanța sa nu poate fi subestimată. Pentru țările în curs de dezvoltare dinamice, turismul devine un criteriu pentru creșterea indicatorilor economici.

Preluat de la: diez.md