la-placinte-coverkkk-scaled.jpg
Salată cu carne de curcan, frigărui de pui suculent în bacon, friptură de limbă de vită, ciulama cu mămăliguță și alte noutăți vă așteaptă în noul meniu.

După o vară fierbinte și plină de evenimente, acum mai mult ca oricând a sosit vremea seratelor între cei dragi pe terasele capitalei și a mâncărurilor sezoniere. „La Placinte”, conform tradiției, lansează toamna un nou meniu actualizat – bucate delicioase din bucătăria moldovenească preparate cu suflet și după rețetele vechi de casă.

Dimineața dvs., „La Placinte” propune să o începeți cu un mic dejun boieresc consistent. La prânz, oaspeții vor fi încântați de mâncăruri pline de culori și arome de toamnă, atât din bucătăria tradițională, cât și pentru amatorii unui stil de viață sănătos. Soleanca, clătite cu carne de pui și cașcaval, somon cu legume la cuptor – haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra delicateselor gastronomiei moldovenești prezentate mai jos.

Saralie cu brânză de oi și brânză de vaci

„La Placinte” este basmul celor mai delicioase, crocante și aromate plăcinte – Sărălia cu brânză de oaie și brânză fragedă de vaci este un nou membru al gamei largi prezentate în meniu. Crocantă, cu o crustă arămie și o combinație câștig de umplutură, garantează cel mai plăcut gust și vor fi un adaos excelent pentru orice masă.

<!–

–> <!–

–>

Dejunul Boieresc

Se spune că micul dejun este masa principală a zilei, ar trebui să fie încăpător, luminos și să creeze o stare de spirit pentru întreaga zi – acesta este ceea ce promite să fie micul dejun eroic din „La Placinte”. Scrub pentru ouă, fasole în roșii, slănină aromată cu cârnați, legume și pâine prăjită crocantă cu ghee. După un astfel de mic dejun, orice zi va avea succes.

Salată cu carne de curcan

Noul meniu aduce multe surprize plăcute, printre care se numără o salată proaspătă cu carne delicată de curcan. Soluția ideală pentru o masă rapidă, dar foarte sănătoasă, fileul de curcan este complimentat de un amestec crocant de frunze de salată, ouă de prepeliță, măr și ardei gras.

Frigărui de pui in bacon

Mâncărurile principale vor încânta ochii tuturor – rulouri din fileu de pui suculent, înfășurat în bacon aromat, cu piure de cartofi și morcov corean picant.

Friptură cu legume si limbă de vită

Friptura de limbă este o adevărată delicatesă – limbă fragedă de vită cu legume coapte într-un sos alb cremos.

Ciulama de pui cu mămăliguță

O gustare tradițională din bucătăria moldovenească și românească – ciulama de pui cu mămăliguță și ciuperci.

Frigărui de porc

Frigărui de porc suculent pe o pernă de legume sezoniere coapte.

Ceai aromat de mere și citrice

Se recomandă să vă încheiați masa cu o băutură aromată cu efect benefic pentru sănătate, care se prepara pe bază de ceai negru cu adăugarea fructelor citrice, mere, zmeură, miere.

P.S:  Noutățile, așa cum s-a promis, nu se termină aici – din 14 octombrie în toate restaurantele “La Plăcinte” va intra un meniu special de toamnă în cele mai strălucitoare culori și gusturi ale sezonului.

Supă cu cașcavaluri în pâine caldă de casă, salată din rădăcini de legume coapte, învârtită cu dovleac și dovleac cu sos de halva.

Preluat de la: diez.md