chiuveta-scaled.jpg

 Te-ai gândit vreodată la ce folosește cea de-a doua gaură de la chiuveta din baie? Probabil că nu, deși este destul de importantă.

A doua gaură din chiuveta din baie este un element important care ajută la prevenirea inundațiilor. Deși mulți nu îi cunosc funcția, această gaură are un rol crucial în sistemul de scurgere al apei. Atunci când chiuveta se umple din cauza unui blocaj sau a unei presiuni prea mari a apei, această gaură permite evacuarea apei în exces, evitând astfel revărsarea și posibilele daune.

Pentru a funcționa eficient, a doua gaură din chiuvetă trebuie curățată regulat. Acumularea de praf, murdărie și insecte poate duce la înfundare. Iată câteva metode eficiente de curățare:

Curățare cu oțet alb: Oțetul alb este un agent de curățare natural foarte eficient. Toarnă oțet alb în gaură și folosește o perie pentru a curăța interiorul. Udă o cârpă cu oțet și introdu-o în gaură, lăsând să acționeze timp de 15 minute. După aceea, toarnă un amestec de apă și oțet alb în gaură pentru a finaliza curățarea.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu și a oțetului de mere: Această combinație este excelentă pentru desfundarea și curățarea țevilor. Toarnă o lingură de bicarbonat de sodiu în gaură, urmat de o cantitate mică de apă. Poți amesteca bicarbonatul cu apă pentru a forma o pastă, pe care să o aplici pe conturul și interiorul găurii. Adaugă oțet de mere și lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, clătește cu apă fierbinte.

Prin menținerea curată a celei de-a doua găuri din chiuvetă, te asiguri că aceasta va funcționa corect, prevenind problemele de scurgere și menținând igiena în baie.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuveta din bucătărie. Unde se ascunde, de fapt, o cantitate uriașă de mizerie

Preluat de la: csid.ro