diez-share-facebook.png
Fostul adjunct al Dumei de Stat din Rusia, Dmitri Gudkov, a anunțat crearea partidului împreună cu Ksenia Sobchak, care în alegerile din 2018 candidează la funcția de președinte al Federației Ruse. Potrivit lui Gudkov, ei numesc în mod condiționat noua organizație „Partidul schimbărilor”(Партия Перемен).

Partidul va fi creat pe baza „Inițiativei Civile” de Andrey Nechaev, care a condus Ministerul Economiei al Rusiei în perioada 1992-1993. Sobchak a fost propusă la președinție din partea „Inițiativei Civile”, scrie meduza.io.

„Nu vom fi o „opoziție constructivă”: timpul său, dacă a fost, a trecut de mult. Suntem un partid anti-Putin”, a spus Gudkov.

Totodată, despre crearea partidului a scris și Ksenia Sobchak pe pagina sa de Instagram. Aceasta a notat „Anunțăm un nou partid politic. Fără lider, o largă coaliție democratică largă”.

Reamintim că, jurnalista TV Ksenia Sobchak și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Federației Ruse în 2018. Scrisoarea acesteia a fost publicată de ziarul Vedomosti, pe 18 octombrie.

Preluat de la: diez.md