kirk-douglas-secretul-longevitatii-csid.jpg

O viaţă sănătoasă este necesară pentru a trece cu bine fiecare zi din viaţa noastră. Mulţi decid să facă schimbări majore în stilul de viaţă pentru a deveni mai sănătoşi şi pentru a trăi o viaţă lungă şi lipsită de probleme. Faimosul actor Kirk Douglas a împlinit pe 9 decembrie vârsta de 102 ani şi este mai sănătos ca niciodată, devenind astfel cel mai longeviv actor. Ultima apariţie a actorului a fost în urmă cu o lună, când fiul său Michael Douglas a primit o stea pe bulevardul celebrităţilor. Cu această ocazie, am decis să pornim în căutarea secretului longevităţii, dar mai ales să descoperim cum reuşeşte să rămână o persoană atât de pozitivă, fericită şi plină de viaţă.

Chiar dacă nu există un elixir pentru a ajunge la vârsta de 100 de ani, totul stă în mâinile noastre. Să duci o viaţă liniştită este unul din factorii solizi care ajută calitatea vieţii aşa că, dacă îţi doreşti să trăieşti cât mai mult, trebuie să faci câteva schimbări în stilul de viaţă, mai ales că mulţi dintre noi evităm oportunităţile şi provocările pe care societatea sau locul de muncă ni le oferă.

Secretul longevităţii

Fii activ. Motivează-te să te dai jos din pat sau să renunţi să-ţi petreci prea mult timp pe scaun, fie că eşti în maşină sau la birou. Activitatea fizică joacă un rol important în creşterea duratei de viaţă, iar asta nu implică doar mersul la sală sau exerciţiile fizice. Munceşte şi atinge rezultatele la care visezi şi încearcă tot ce-ţi oferă satisfacţie şi te face fericit. Trebuie să-ţi permiţi să depăşeşti anumite limite pe care ţi le-ai impus. Încearcă să fii activ atât cu trupul, cât şi cu sufletul. Contează enorm.

<!–

Formul de quiz

–>

Galerie foto

vezi galeria 5 foto

Acceptă orice provocare. Pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă, mulţi cred că cel mai bine este să se rezume la tot ce este mai simplu, să evite să muncească prea mult şi să aibă parte numai de vacanţe pentru a se relaxa, dar cercetătorii au descoperit că, de fapt, opusul este ceea ce avem nevoie. Una dintre cele mai mari greşeli este aceea că stresul zilnic nu este bun pentru sănătate, doar că tulburările cronice nu sunt acelaşi lucru cu ceea ce resimţim la locul de muncă, provocările din societate sau obstacolele apărute în carieră.

Rămâi conectat. Dacă vrei să rămâi tânăr, nu trebuie să fii activ doar fizic, ci şi în viaţa socială. Păstrează legătura cu membrii familiei, partenerii şi prietenii tăi, implică-te în menţinerea relaţiilor, ajută-i pe cei din jur, fie că este vorba de job sau pur şi simplu te oferi voluntar.

Ia în calcul căsătoria. Persoanele care au parte de un mariaj stabil tind să fie mai sănătoase. Într-un studiu s-a demonstrat că, în general, bărbaţii sunt mai prosperi în căsătoriile de lungă durată, în timp ce femeile sunt mai sănătoase dacă au alături un soţ devotat şi care să le sprijine.

Ai grijă cum îţi alegi anturajul. Una dintre cele mai bune modalităţi de a duce o viaţă sănătoasă este aceea de a avea în jurul tău oameni care ţintesc spre acelaşi lucru. Oamenii care sunt activi, au un stil de viaţă sănătos şi sunt implicaţi, te vor inspira să le calci pe urme.

Foto: Hepta

Preluat de la: csid.ro