vanilla-bear-films-JEwNQerg3Hs-unsplash.jpg

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Republica Moldova invită jurnaliștii și profesioniștii din domeniul mass-mediei de pe ambele maluri ale Nistrului la un atelier despre principiile și aplicațiile jurnalismului pentru pace. Activitatea va întruni circa 20 de jurnaliști pentru patru zile.

Atelierul se va desfășura în perioada 18-21 martie în orașul Vadul lui Vodă.

Informațiile vor fi livrate de către Steven Youngblood, director al Centrului pentru Jurnalism pentru Pace Globală. Instruirea este gratuită. Costurile pentru cazare și transport vor fi asigurate de către organizatori. Activitățile se vor desfășura în limba engleză, cu traducere disponibilă în română și rusă.

Oportunitatea este destinată jurnaliștilor și profesioniștilor din domeniul mass-mediei care se angajează să promoveze jurnalismul responsabil și etic, în special în comunitățile/regiunile afectate de conflicte.

# Experiență demonstrată în jurnalism, producție media sau în domenii conexe. Aceasta poate include experiența în presa scrisă, audiovizuală, mass-media online și jurnalismul de tip free-lance.
# Deschidere pentru a lucra în colaborare cu jurnaliști din medii diverse, inclusiv cu jurnaliști din alte regiuni, culturi și comunități lingvistice diferite.
# Angajament față de creșterea și dezvoltarea profesională în domeniul jurnalismului și implicare activă în sesiunile instruirii, discuții și proiecte de colaborare.

# Acces la informații despre principiile și practicile jurnalismului pentru pace.
# Dezvoltare prin implicare în exerciții și discuții interactive.
# Practici oferite de jurnaliști și experți în domeniu.
# Oportunitatea de a colabora în echipe pentru a produce materiale jurnalistice de impact.
# Experiență practică în raportarea transfrontalieră.
# Produse jurnalistice realizate în comun.
# Sprijin financiar pentru fiecare echipă de reporteri în urma producției finale și a difuzării materialelor realizate în mod colaborativ.

Ziua 1 – prezentare generală a jurnalismului pentru pace, exerciții interactive.
Ziua 2 – raportarea despre refugiați, populațiile marginalizate, raportarea în condiții de diverse bariere sociale.
Ziua 3 – raportarea trecutului, memorialistica, abordarea discursului de ură și a dezinformării.
Ziua 4 – organizarea reportajului în condiții de diverse bariere sociale, al reportajului de război. Concluzii și înmânarea certificatelor de participare.

Persoanele interesate sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 8 martie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md