Leavenworth.jpg
În timp ce unii oameni adoră temperaturi ridicate sau preferă să-și petreacă vacanță de vară pe o plajă exotică, sunt alții care iubesc frigul, zăpada și savurează din plin atmosfera de Crăciun sau de Revelion dintr-o țară străină.

Dacă ești acest tip de om și te afli în căutarea unui loc fantastic unde să-ți petreci vacanța de iarnă, atunci acest articol e pentru tine. Anual, milioane de oameni călătoresc și se împărtășesc cu impresiile lor pe bloguri, scriu comentarii pe forumuri tematice și de aici se nasc diferite topuri, destinații populare unde poți merge și tu.

Următoarea listă cu 15 cele mai bune destinații turistice pentru o vacanță de iarnă de neuitat a fost elaborată de trips-shop.com.

#1. Queenstown – Insula de Sud, Noua Zeelandă

Orașul Queenstown este cel mai perfect loc de odihnă din emisfera sudică. Dacă îți plac aventurile, atunci acest loc este creat special pentru tine. Aici sunt munți, poți practica toate sporturile de iarnă schi, snowboarding etc.

#2. Jigokudani Yaen-koen – Nagano, Japonia

Jigokudani Yaen-koean sau cum mai este numit Parcul de maimuțe din Jigokundani este singurul loc din lume în care maimuțele profită la maxim de căldura izvoarelor termale pe timp de iarnă.

#3. Muntele Buller – Victoria, Australia

Marele continent al Australiei nu se referă doar la soare, nisip și canguri. Muntele Buller, aflat la 3 ore de mers cu mașina de la Melbourne, este un paradis pentru amatorii de schi. Aici sunt o mulțime de zone dedicate pentru a satisface toate capriciile schiorilor începători și avansați, snowboarderi, dar și cei care iubesc să se tragă pe sanie și tobogane.

#4. Lacul Baikal – Siberia, Rusia

Lacul Baikal este faimos nu doar pentru faptul că reprezintă cel mai vechi și mai adânc lac din lume, ci mai este că el conține 20% din rezerva de apă dulce a pământului. În timpul iernii, enormul lac Baikal îngheață, de aceea, unele zone ale lacului pot fi vizitate de turiști. De asemenea, ei se pot trage cu sania sau cu snowmobilul.

#5. Midway – Utah, SUA

Orașul Midway este popular pentru sărbătorile și evenimentele de iarnă, pentru piscinele sale geotermale care sunt situate în interiorul calderelor vulcanice. În cea mai mare piscină fierbinte puteți înota, scălda și toate aceste lucruri au loc într-o zonă înconjurată de munți cu zăpadă.

#6. Harbin – Provincia Heilongjiang, China

Cel mai mare Festival Internațional de gheață și zăpadă de acum înainte se desfășoară la Harbin, China. În fiecare lună de ianuarie, în oraș apar sculpturi uriașe care sunt construite în jurul parcurilor din localitate. Acestea prind viață datorită becurilor multicolore care luminează în fiecare seară aceste cetăți din gheață.

#7. Tallinn – Estonia

Orașul vechi Tallinn se transformă în fiecare iarnă într-un loc romantic, rupt din cele mai frumoase povești de dragoste. Acest splendid oraș merită de vizitat pentru a-i explora tainele clădirilor și străzilor înguste.

#8. Viena – Austria

Centrele de cultură din Viena sunt renumite pentru crearea unei atmosfere inedite, cu actori îmbrăcați în costume de Moș Crăciun și Elfi, muzică de Crăciun și ciocolată fierbinte pentru toți oaspeții capitalei.

#9. Saariselka –Laponia, Finlanda

Saariselka este cel mai nordic oraș turistic din Finlanda, care, totodată, este considerat locul de baștină al lui Moș Crăciun. Acest mic sat a devenit un loc popular în timpul iernii grație sporturilor de iarnă precum schi sau plimbările cu sania. Iar cei mai norocoși îl pot întâlni chiar pe îndrăgitul Moș Crăciun.

#10.Ghețarul Perito Moreno – Provincia Santa Cruz, Argentina

Ghețarul Perito Moreno se află în Patagonia de sud și este printre puținele ghețare din lume care se mișcă. Acesta are o lățime de 5 km, lungime de 30 de kilometri și o înălțime de 74 de metri. Ghețarul poate fi admirat de la distanță mergând pe jos sau cumpărând bilete pentru excursiile cu barca pe lac. De asemenea, se organizează excursii chair pe ghețar.

#11. Coasta Big Sur – California, SUA

Mulți oameni asociază coasta californiană cu soare și nisip. Dacă vă veți îndrepta spre coasta Big Sur în timpul iernii, veți putea admira cum balenele cenușii migrează spre coasta din Mexic, iar focile și vidrele de mare vin pe uscat pentru a da naștere.

#12. Reykjavik – Islanda

Reykjavik, capitala Islandei, este locul perfect pentru a explora istoria vikingilor și a culturii nordice. În același timp nu uita să te odihnești într-o lagună geotermală. De asemenea, poți să vezi peșterile de lavă, balenele sau poți să admiri spectaculoasele lumini nordice – Aurora boreală.

#13. Gokayama – Chubu, Japonia

Satele Gokayama și Shirakawa-go din regiunea Chubu din Japonia sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Ele sunt situate chiar lângă Alpii japonezi din zona centrală a Japoniei.

#14. Whistler – Columbia britanică, Canada

Whistler este o stațiune de iarnă pentru schi și snowboarding din Canada. Dacă nu ești amator de aceste genuri de sport, vei avea posibilitatea să explorezi satele din apropierea stațiunii. Acolo se va deschide o priveliște de nedescris.

#15. Leavenworth – Washington, SUA

Leavenworth este o localitate cu o arhitectură clasică bavareză în care puteți servi bere germană și mâncare tradițională. Leavenworth este amplasat pe versanții Munților Cascade, așa că în timpul iernii există, de asemenea, o mulțime de sporturi de iarnă pe care le poți practica.

Preluat de la: diez.md