im-183123.jpg
Guvernul Italiei va cere cetățenilor săi, în jur de 60 000, să lucreze ca voluntari pentru a asigura respectarea regulilor de distanțare socială, pe măsură ce tot mai multe restricții sunt ridicate în țară. Se întâmplă după ce weekendul trecut, străzile și locurile publice au fost invadate de mulțimi de oameni, transmite Reuters.

Italia își relaxează treptat măsurile care au impus un regim de carantină în țară, la începutul lunii martie, permițând deja călătoriile între regiuni și întâlnirile între prieteni. De asemenea, restaurantele și cafenelele sunt deschise, cu condiția că respectă distanțarea de doi metri în interiorul spațiilor acestora.

Cu toate acestea, cazuri noi de infectare cu coronavirus sunt depistate zilnic, motiv pentru care autoritățile locale se îngrijorează că focarele se pot intensifica dacă cetățenii nu vor respecta regulile.

Astfel, ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia a declarat că Guvernul va recruta voluntari pentru a menține regulile de distanțare socială în spațiile publice.

Preluat de la: diez.md