114422662_jerusalem.jpg
Israelul a anunţat azi reintroducerea obligaţiei purtării măştii de protecţie în locuri publice închise, în urma unei creşteri a numărului de contaminări cu noul coronavirus. Israeulul este ţară în care peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, scrie BBC.com.

Îngrijorarea a crescut după ce țara a înregistrat peste 100 de noi cazuri zilnice în câte zile, asta după la începutul lunii nu erau înregistrate vreun caz de infectare. Majoritatea cazurilor au fost legate tulpina Delta care provine din India.

„Din cauza unei creşteri a infecţiilor, Ministerul Sănătăţii anunţă că azi, începând de la prânz, măştile vor fi obligatorii în toate locurile care nu sunt deschise, cu excepţia domiciliului”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Israelienii sunt sfătuiţi, de asemenea, să poarte o mască sanitară la adunări mari în aer liber.

Copiii în vârstă de până la şapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele care practică un sport sunt scutite de obligaţia de a purta o mască sanitară în interior, precizează ministerul.

Israelul a fost una dintre cele mai de succes țări din lume în combaterea pandemiei. Acesta a implementat cel mai rapid program de vaccinare, în cadrul căruia peste jumătate din populația de 9,3 milioane a fost imunizată parțial sau complet.

COVID-19 şi 6 428 de morţi.

Preluat de la: diez.md