ionelaprodan1.jpg

Ionela Prodan a pierdut lupta cu boala. la 70 de ani. Artista s-a stins în această seară la spitalul Elias. Ionela Prodan fusese diagnosticată în urmă cu câteva luni cu pancreatită. 

„Tu nu ai murit! Şi nu o vei face vreodată!  Tu ai fost şi vei rămâne forţa vieţii mele! Ştiu că acolo unde ai plecei vei conduce corul îngerilor ! Om ireproşabil, om pur şi minunat, om bun şi simplu, om încărcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate şi o simplitate incredibilă. Ai sădit în inimile romanilor clipe de neuitat şi i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche şi ai reusit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească şi să te respecte. Pentru noi ai fost cea mai bună mama, pentru poporul roman ai fost bun naţional! În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit şi bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată! Ai fost, eşti şi vei rămâne îngerul nostru păzitor!Mama noastră, artistul preferat al dumneavoastră! Putem plânge, ştiind că a plecat sau putem zâmbi, ştiind că a trăit cu adevărat”, a fost mesajul postat de Anamaria Prodan, fiica artistei, pe pagina sa de Facebook. 

Pancreatita reprezintă inflamaţia pancreasului, organ în formă de frunză. cu lungimea de aproximativ 12 centimetri. Aceasta poate fi produsă de calculi biliari, alcool, diferite medicamente, anumite infecţii virale şi enzime digestive.

Pancreatita se dezvoltă rapid şi dispare în scurt timp (pancreatita acută), însă în unele cazuri inflamaţia este persistentă şi produce distrugerea treptată a funcţiei pancreatice(pancreatita cronică). Nu există nici o analiză sanguină care să dovedească diagnosticul de pancreatită acută, însă anumite analize, folosite împreună, sunt extrem de sugestive pentru prezenţa acestei boli.

 

 

Preluat de la: csid.ro