pexels-ivan-samkov-5676679.jpg

Tinerii antreprenori din Republica Moldova sunt invitați să se înscrie la programul „Erasmus pentru Tineri Antreprenori”. Oportunitatea este destinată oricărei persoane care intenționează să lanseze o afacere sau a început una în ultimii trei ani. Programul își propune să conecteze începătorii din acest domeniu cu antreprenori experimentați dintr-o altă țară europeană pentru un stagiu de până la șase luni.

Antreprenorii vor beneficia de formare la locul de muncă pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale, dobândind cunoștințe și experiență în gestionarea unei afaceri mici lucrând cu antreprenorul gazdă. Programul este deschis antreprenorilor din cele 27 de state membre ale UE, Regatul Unit și alte țări participante: Albania, Armenia, Bosnia-Herțegovina, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Turcia și Ucraina.

Înregistrarea și participarea la program sunt gratuite. Antreprenorii vor primi, de asemenea, alocație lunară care va acoperi costurilor suplimentare legate de călătoria și șederea lor în străinătate. Antreprenorii gazdă vor beneficia de idei inovatoare de la un nou antreprenor motivat, iar schimbul poate duce și la alte beneficii, cum ar fi:
# internaționalizarea afacerii;
# accesul la noi piețe;
# posibilități de colaborare cu noi parteneri de afaceri.

Durata șederii variază de la una la șase luni. Pentru a oferi antreprenorilor mai multă flexibilitate, schimbul poate fi împărțit și în intervale de minim o săptămână fiecare, repartizate pe o perioadă de maximum 12 luni.

Nu există un termen-limită pentru înregistrarea în program și nicio restricție privind vârsta sau sectorul de muncă. Persoanele interesate se pot înscrie oricând aici.

În prezent nu există un punct de contact local în Moldova, dar solicitanții se pot adresa la punctele de contact din orice țară pentru a-și susține cererea, pentru a stabili o relație cu un antreprenor potrivit, precum și pentru alte întrebări care pot apărea.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md