Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează înscrierile pentru programul de formare a formatorilor privind aderarea la Uniunea Europeană (UE). Proiectul are drept scop pregătirea tinerilor lideri, oferindu-le cunoștințele și instrumentele necesare pentru a organiza activități locale de informare și sensibilizare a populației cu privire la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Această oportunitate este pentru tine dacă îți dorești:
# să organizezi evenimente și campanii locale;
# să contribui la creșterea gradului de conștientizare și dialog privind referendumul care se va desfășura pe 20 octombrie.

Programul de formare se va desfășura în perioada 13-15 septembrie la Chișinău. În urma acestui apel, vor fi selectați între 20 și 25 de tineri din toată țara pentru a fi instruiți despre procesul de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar european. Instruirea va avea loc în limba română.

Actele necesare pentru înscriere:
#CV-ul; 
# oferta financiară;
# agenda și metodologia propusă. 

Cei interesați sunt îndemnați să trimită CV-ul actualizat și o metodologie propusă la adresa electronică [email protected]. În subiectul mesajului vei indica următorul text: „Trainer privind aderarea RM la UE”. Termenul-limită pentru înscriere este 8 septembrie.

1. Planificarea și dezvoltarea materialelor de formare:
# elaborarea unui curriculum detaliat care să abordeze aspectele esențiale ale integrării europene, inclusiv beneficiile și provocările procesului de aderare a Moldovei la UE;
# crearea materialelor educaționale, precum prezentări, ghiduri, studii de caz și exerciții interactive, adaptate la nivelul de cunoștințe al participanților.

2. Furnizarea de sesiuni de formare:
# facilitarea sesiunilor de formare pentru tinerii participanți, utilizând metode interactive și participative;
# asigurarea unei înțelegeri clare a conceptelor legate de UE, procesele politice și economice implicate, precum și implicațiile aderării pentru Republica Moldova;
# prezentarea studiilor de caz și exemple de bune practici în managementul ONG-urilor; 
# facilitarea discuțiilor și a exercițiilor practice pentru consolidarea cunoștințelor teoretice; 
# motivarea și împuternicirea participanților să devină lideri locali în comunitățile lor și să promoveze dialogul despre aderarea Moldovei la UE;
# încurajarea participării active a tinerilor la viața publică și la dezbaterile privind viitorul european al țării;
# prezentarea tehnicilor de comunicare publică și discurs public.

3. Suport pentru organizarea următoarelor activități:
# consilierea participanților în planificarea și implementarea evenimentelor locale de informare și sensibilizare despre procesul de integrare europeană;
# oferirea de asistență în utilizarea bugetului alocat pentru logistică și organizare, asigurându-se că resursele sunt folosite eficient și în mod responsabil.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md