profimedia-0316584751.jpg

Ușa frigiderului nu se mai închide cum trebuie, iar locul pentru pizza parcă este din ce în ce mai mic? Este timpul să îl dezgheți! Iată cum poți face acest lucru cu ajutorul unui truc absolut genial și la îndemână oricui.

Dacă gheața se acumulează suficient de mult, poate împiedica ușa să se închidă corect, ceea ce, din nou, afectează temperaturile din interior și adaugă și mai mult la factura de energie. Dar, folosind un banal cartof, ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelatorul tău, scapi de toate problemele. Iata ce ai de facut!

Înainte de a porni procesul de dezghețare a congelatorului, ar trebui să oprești aparatul și sa-l scoți din priză.

Nu ai nevoie de un cartof mare, ci unul mediu, să zicem, pe care va trebui să-l speli foarte bine, după care curăță-i coaja doar pe jumătate. Apoi, cu un cuțit, fă o tăietură pe partea curățată, să zicem în formă de V, ulterior bagă o furculiță.

Acum este momentul magiei, iar tot ce trebuie să faci este să pui cartoful pe podeaua congelatorului, dar atenție!, partea tăiată, în care ai pus furculița, trebuie să fie orientată spre peretele unde există excesul de gheață, și închide ușa la congelator, ulterior, după 30 de minute vei vedea efectele.

Se formează gheață excesivă în congelator? Poți preveni formarea aceștia cu câteva trucuri simple, deoarece gheața se formează atunci când pătrunde aer cald în congelator.

Citește și: Alimente… în congelator! Reguli de congelare și decongelare

Preluat de la: csid.ro