shutterstock_2028040946-scaled.jpg

Vrei o soluție naturală, ieftină și la îndemână pentru acoperirea firelor de păr albe? Noi avem soluția! Și crezi sau nu, ingredientul îl ai și tu în bucătărie.

Pudra de fasole neagră conține antociani, pigmenți naturali care depun temporar culoarea în păr. Spre deosebire de vopselele chimice, antocianinele nu pătrund în cortexul părului, ci mai degrabă aderă la suprafață, respectând structura naturală a părului.

Ingrediente:

Mod de pregatire: Într-un bol de sticlă, zdrobiți o banană coaptă și adăugați 1 lingură de ulei de măsline. Apoi, adăugați 1 cană de pudră de fasole și amestecați până obțineți o consistență cremoasă.

Acțiune: Spălați-vă părul cu apă și șampon. Aplicați vopsea naturală de fasole neagră pe părul umed, asigurându-vă că acoperiți tot părul gri. Puteți folosi o perie de nuanță sau mâinile. Lăsați colorantul să stea cel puțin 2 ore, în funcție de intensitatea culorii pe care o doriți. Clătiți părul cu multă apă caldă până când apa devine limpede. Nu este necesar să folosiți șampon.

PS: Pentru o culoare mai intensă, puteți repeta aplicarea vopselei de 2-3 ori pe săptămână.

Atenție! Dacă aveți părul deschis la culoare, vopsea de fasole neagră sub formă de pudră îi poate da o nuanță roșiatică. PONT: Puteți compensa acest lucru adăugând niște cafea măcinată în amestec.

Fasolea este o sămânță puternică care nu numai că te va ajuta să acoperi firele de păr alb în mod natural, dar este și bogată în proteine, vitamine și minerale care hrănesc părul, făcându-l mai puternic, mai strălucitor și mai sănătos.

Potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea din Los Angeles, California, fructul de avocado are diverse proprietăți medicinale datorate conținutului ridicat de acizi grași. Este bogat, de asemenea, în minerale și vitamina E.  Vitamina E este o substanță extrem de hidratantă și un antioxidant puternic care previne albirea părului.

Cafeaua poate să nuanțeze firele de păr albe, oferindu-le o culoare maronie, ideală pentru femeile care au părul șaten sau castaniu.

Ceaiul negru are un efect similar cafelei atunci când e aplicat pe păr. Prepară o cană de ceai negru foarte tare, din 6-8 pliculețe, apoi amestec-o cu o jumătate de cană de ulei de măsline. Aplică această mască pe părul curat și las-o să acționeze preț de o oră, apoi îndepărteaz-o clătind cu apă din abundență.

Pentru a acoperi firele albe în mod natural, poți încerca să zdrobești cojile de la 20 de nuci, apoi fierbe-le în apă timp de minimum 30 de minute (dacă îți dorești o nuanță mai intensă, vei fierbe cojile mai mult). Lasă apa la răcit, strecoar-o și aplic-o pe păr cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă apa de la nuci să acționeze în jur de o oră, apoi clătește-ți părul cu apă călduță.

Citește și: Fructul care te ajută să scapi de firele albe de păr FĂRĂ să te vopsești. Costă DOAR 5 lei

FOTO: Shutterstock | SURSA: hPanorama

Preluat de la: csid.ro