media_148952094222998300.jpg
Agenția Turismului a Republicii Moldova în coordonare cu Biroul Naţional de Statistică informează, că în perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de cazare turistică au fost frecventate de 269 mii de turişti, dintre care 106.5 de mii de turişti străini.
Potrivit datelor statistice, comparativ cu perioada similară a anului 2016, numărul de turişti cazaţi în structurile de primire turistică s-a majorat cu 10%. Acest fapt s-a produs pe seama creşterii numărului de turiști cazați la cămine pentru vizitatori, hoteluri și moteluri, structuri de odihnă, tabere de vacanță pentru elevi.
Totodată, s-a redus numărul de turiști cazați la pensiuni turistice şi agroturistice și structuri de întremare (de însănătoșire).
Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti străini cazaţi în structurile de primire turistică colective le-au revenit turiştilor din următoarele țări:
gfdgfdhjrtjrtyjkuyteuklhythhkftjftn
În ianuarie-septembrie 2017, durata medie de şedere a unui turist în structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare a constituit 5,7 zile, din care 7,4 – pentru turiştii moldoveni şi 3,1 zile – pentru turiştii nerezidenţi.

Preluat de la: diez.md