1482925231387.jpg

Cetățenii Republicii Moldova care planifică să îşi petreacă vacanţa de sărbători peste hotare sunt îndemnaţi ca, pe lângă documentul de călătorie, să mai poarte cu ei şi o copie xerox a acestuia sau un alt act de identitate valabil.

Recomandarea îi aparține Centrului Internaţional „La Strada”, care administrează de 15 ani Linia fierbinte pentru o migratie sigură – 0 800 77777.

Totodată, specialiștii recomandă ca înainte de a porni în călătorie, cetățenii ar trebui să-și noteze adresele misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în țara de destinație, dar şi să se informeze despre securitatea zonei pe care urmează să o viziteze.

„Înainte de a porni în călătorie, oamenii trebuie să verifice termenul de valabilitate al documentelor, să se asigure că acestea sînt în stare bună, să evite păstrarea acestora în acelaşi loc cu banii sau cardul bancar. La fel este important ca turiştii să se informeze despre obiceiurile şi legislaţia țării unde pleacă, fiind conştienţi că necunoaşterea acestora nu scuteşte de pedeapsă sau urmările neplăcute”, se menționează într-un comunicat al Centrului Internaţional „La Strada”.

Totodată, se recomandă să nu acceptaţi să transportați bagaje ale unor persoane necunoscute, deoarece există riscul ca acestea să conțină produse interzise. Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră mijloace suficiente pentru întreținerea proprie și a membrilor familiei, după caz.

Pentru orice alte informaţii ce ţin de deplasarea în siguranţă peste hotarele Republicii Moldova, fiecare doritor este îndemnat să apeleze gratuit Linia fierbinte pentru migraţie sigură – 0 800 77777 sau să contacteze un consultant accesând migratiesigura.md.

Apelurile de peste hotare sunt aşteptate la numărul de telefon 0 (22) 23 33 09.

 

Preluat de la: Zugo.md