555305-deconfinement-a-paris-vers-une-circulation-alternee-en-cas-de-trafic-automobile-.jpg
Parisul retrogradează într-o viteză inferioară. De astăzi, viteza maximă de circulație în capitala Franței va fi de 30 de kilometri pe oră, cu doar câteva excepții. Ideea ar fi de a descuraja traficul de mașini și de a privilegia bicicletele sau transportul în comun.

Limită de viteză de 30 de km/h era oricum în vigoare pentru 60 % din străzile capitalei. Pe Champs Elysées se va putea circula în continuare cu 50 de km/h. Pe primul inel periferic va fi menținută viteza actuală de 70 de km/h, transmite Digi24.

Pentru cei care nu vor respecta noua decizie a Primăriei Capitalei amenda este de 135 de euro și retragerea a două puncte de pe permisul de conducere.

O altă măsură de descurajare a folosirii vehiculelor este de taxare a parcării pentru scutere şi motociclete. În prezent, parcarea acestora este gratuită. Din 2022 situația se va schimba iar motocicliștii vor trebui să achite abonamente pentru a parca în Paris. Un abonament general va costa 160 de euro pe lună. Ca o comparație, un abonament lunar pentru transportul în comun costă 75 de euro.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md