virus.jpg
Încă două persoane s-au infectat cu noul coronavirus Covid-19 în România, numărul cazurilor ajungând astfel la 11, au anunțat sâmbătă autoritățile române. Este vorba despre două adolescente, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.

Prima este din Timișoara și învață la aceeași școală cu cei doi tineri care au fost deja diagnosticați cu Covid-19. Tânăra este însă elevă la o altă clasă. Cursurile la această școală vor fi suspendate pentru 14 zile. Pacienta a făcut febră, 39,5 grade, și a avut accese de tuse, dar în prezent starea sa este ameliorată. Ea fusese izolată de o săptămână la domiciliu, fiindcă se simțea rău și nu a fost la școală, potrivit digi24.ro.

A doua tânără este din Hunedoara și a călătorit în același avion, în imediata proximitate, cu bărbatul de 40 de ani din Hunedoara de asemenea diagnosticat zilele trecute cu Covid-19.

Ambele paciente au fost internate la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. Anchetele epidemiologice se vor extinde în cazul acestor doi noi pacienți cu coronavirus confirmat.

În România s-au înregistrat până acum 11 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Trei dintre acești pacienți s-au făcut bine și au fost externați.

Preluat de la: diez.md