5c8f74a02000009d0370fb96.jpeg
O balenă care a fost găsită moartă pe o plajă din sud-estul Filipinelor avea în stomac 40 de kilograme de plastic, a informat luni presa locală preluată de EFE.

Cetaceul, din specia zifiidelor – balena lui Cuvier – a eşuat vineri pe ţărm în provincia Valle Compostela. La autopsia efectuată duminică s-au descoperit în stomac 16 saci de orez, o prelată de plastic utilizată pe plantaţiile de banane şi pungi pentru cumpărături, scrie agerpres.ro.

Examinarea balenei a fost realizată de o echipă a Oficiului de Pescuit şi Resurse Acvatice din provincie, condusă de doctor Elaine Belvis şi de biologul marin Darrell Blatchley.

Aceasta este cea mai mare cantitate de plastic descoperită într-o balenă la o necropsie făcută de respectiva instituţie, specialiştii punctând că plasticul ajuns în mare a fost asimilat odată cu hrana, cetaceul ingerându-l astfel din greşeală.

Blatchley a explicat că, în cei zece ani de când examinează balene şi delfini care au murit, a constatat că majoritatea deceselor au fost cauzate de deşeurile plastice înghiţite.

Problema plasticului este una mult discutată la nivel global, dar și local. Într-un material realizat de echipa #diez puteți vedea la ce capitol se află țara noastră în raport cu această problemă.

Preluat de la: diez.md