AcademyMuseumMoitionPictures_Exterior-e1627028830505.jpg
O proiecție a „Vrăjitorului din Oz” va da startul festivităților planificate pentru inaugurarea mult așteptatului Muzeu al Oscarurilor din Los Angeles, relatează AFP, notează AGERPRES.

Difuzarea, la 30 septembrie, a peliculei „Vrăjitorul din Oz”, probabil unul dintre cele mai cunoscute filme din Statele Unite, va fi acompaniată în direct de Orchestra Simfonică de Tineret din această țară. Melodiile din acest film din 1939, precum „Over the Rainbow” și „Follow the Yellow Brick Road” sunt cântate și în prezent de milioane de americani.

Academy Museum of Motion Pictures

Programul primelor săptămâni din istoria acestui muzeu, consacrat magiei celei de-a șaptea arte, include, de asemenea, o proiecție a filmului „Malcolm X”, cu Spike Lee și Denzel Washington, precum și toate filmele japonezului Hayao Miyazaki. De asemenea, o expoziție temporară va fi dedicată acestui regizor, care s-a remarcat prin producții precum „Călătoria lui Chihiro” (eng. Spirited Away) și „Vecinul Totoro” (eng. My Neighbor Totoro).

A fost nevoie de aproape un secol pentru ca ideea unui muzeu consacrat cinematografiei să fie pusă în aplicare, iar clădirea sa, concepută de arhitectul italian Renzo Piano și a cărei inaugurare era programată inițial în 2017, a acumulat mai multe întârzieri succesive.

<!–

–> <!–

–>

Construcția a fost în cele din urmă finalizată, iar muzeul va fi inaugurat în septembrie 2021.

dezeen.com

latimes.com

O uriașă sferă din sticlă, oțel și beton va flanca structura muzeului, oferind senzația că plutește, o reprezentare a magiei filmelor. Conectată prin pasarele de clădirea principală, acest spațiu va găzdui un cinematograf cu 1 000 de locuri și tehnologie de ultimă generație.

Misiunea muzeului va fi aceea de a retrasa istoria cinematografiei și inovațiile din domeniu, dar și de a prezenta vizitatorilor tehnicile utilizate pentru realizarea unui film.

Muzeul va găzdui și diverse „relicve” de la Hollywood, precum celebrii pantofi roșii purtași de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz”, pelerina protagonistului din „Dracula”, o rochie purtată de Claudette Colbert în „Cleopatra” (1934) și un combinezon spațial din filmul lui Stanley Kubrick „2001: O Odisee Spațială”.

Preluat de la: diez.md