646x404.jpg
Banca Națională a României lansează în această toamnă o ediție care o celebrează pe Ecaterina Teodoroiu pe bancnota de 200 de lei, transmite Adevărul.ro.

Anunțul a fost făcut de către europarlamentara Corina Crețu.

„Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania «Femei pe bancnote» – grație căreia Banca Națională a României va lansa în circulație bancnota de 200 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.

Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei.

<!–

–> <!–

–>

Am felicitat-o pe Janina Nectara pentru activitatea sa și sper ca exemplul ei, precum și al altor persoane asemenea ei, să constituie modele de bune practici la nivel european”, a comentat Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

Preluat de la: diez.md