12.jpg
Astăzi, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, România, s-a produs o explozie. Un bărbat a murit. Alte cinci persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45 % din corp. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj de alertă prin care obligă cetățenii să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. 

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că în jurul orei 15.00 incendiul a fost lichidat. „Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a declarat ministrul. Bilanțul exploziei, potrivit autorităților, un bărbat decedat, iar alte 5 persoane rănite. Acestea erau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale, transmite digi24.ro.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cercetările se fac „in rem”, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Constanța.

<!–

–> <!–

–>

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare prin care anunță că norul de fum se va deplasa spre mare.

Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România. Rafinăria este operată de Rompetrol Rafinare. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 milioane de tone de benzină şi peste 2,6 milioane de tone de motorină şi combustibil de aviaţie)

Preluat de la: diez.md