pexels-monica-713149-e1717142594925.jpg

La Teatrul Dramatic Rus de Stat „Anton Cehov” va avea loc premiera spectacolului Финальная игра („Ultimul joc”), realizat după piesa lui Donald L. Coburn The Gin Game, în regia lui Emil Gaju – artist al poporului din Republica Moldova, actor și profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Persoanele interesate ar putea să privească piesa deja în acest weekend, pe 1 și 2 iunie.

Spectacolul istorisește povestea a doi oameni care se cunosc în azilul pentru bătrâni, unde-și petrec serile jucând cărți. Treptat, spectatorii află cum de au ajuns cei doi aici, despre greșelile pe care le-au făcut în viață, despre lucrurile de care se rușinează și despre ce regrete îi frământă. Dacă vă așteptați să vedeți un spectacol trist despre doi bătrâni scârbiți și nemulțumiți de viață, așteptările vor fi înșelate. În pofida neputinței lor fizice, cei doi bătrâni sunt îndrăgostiți de viață, uneori sentimentali și haioși, alteori comici și incomozi, acerbi și aprigi.

În 1978, piesa lui Coburn The Gin Game a luat premiul „Pulitzer” pentru cea mai bună piesă de teatru a anului din SUA, aceasta fiind una dintre cele mai prestigioase distincții din domeniul literaturii. De când a fost scrisă, a fost montată pe nenumărate scene ale lumii. Criticiii au ajuns la concluzia că cea mai importantă calitate a textului e absența melodramei și a ideilor moralizatoare, care abundă în majoritatea textelor consacrate oamenilor în etate.

„Jocul final” reprezintă prima lucrare montată de regizorul Emil Gaju pe scena Teatrului Cehov. Totodată, constituie o cunună de lauri pentru protagoniștii spectacolului, doi dintre cei mai cunoscuți actori ai Teatrului Cehov – artistul emerit al Republicii Moldova și al poporului din Ucraina, Alexandru Vasiliev și maestra în artă al Republicii Moldova, actrița Albina Samarțeva. În sală va răsuna muzică originală, compusă în mod special pentru acest spectacol de către compozitorul Marian Stârcea, artist al poporului din Republica Moldova.

Prețul biletelor variază între 150 și 300 de lei. De aici le puteți procura.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md