mold-e1720595634950.jpg

După opt ediții la Cahul, Festivalul de Film Documentar MOLDOX vine la Chișinău. Astfel, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2024, reprezentanții industriei cinematografice, amatorii de artă și film, apărătorii drepturilor omului, liderii de opinie, activiștii civici și toți cei care susțin schimbarea socială sunt invitați la festival.

Scopul MOLDOX este de a crea și mai multe conexiuni între oameni de artă, jurnaliști, tineri activi și societatea civilă și de a reaminti despre provocările politice, sociale și ecologice cu care se confruntă lumea. Respectiv, timp de o săptămână, publicul va avea ocazia de a urmări 25 de premiere documentare care s-au remarcat la festivaluri internaționale, inclusiv filme create în Moldova. Premierele vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu autorii și autoarele producțiilor.

În paralel cu proiecțiile de film, reprezentanții industriei cinematografice, activiștii civici și jurnaliștii vor putea participa la ateliere în cadrul MOLDOX Lab (25 noiembrie – 1 decembrie), paneluri de discuție, mese rotunde și masterclass-uri cu regizori/regizoare internaționali/internaționale. Astfel vor crea o platformă potrivită pentru schimbul de experiență și acumularea de cunoștințe noi în crearea filmului.

Totodată, pe lângă filme și paneluri de discuție, agenda festivalului va cuprinde și alte evenimente de cultură: concerte, sesiuni de networking și petreceri.

Din 2016 și până în prezent, MOLDOX a devenit nu doar un festival important de filme documentare, ci și o platformă de discuții, care s-a remarcat prin subiectele sociale importante pe care le abordează, cum ar fi libertatea de exprimare, drepturile omului, viața grupurilor vulnerabile, schimbările climatice, conflictele armate și alte probleme politice și sociale din lume. Tema ediției Festivalului din acest an este Democrația.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md