ana.jpg
Jurnalista și vloggera Anna Smolnițchi a lansat azi un vlog numit „Nașterea Mea”. După cum o sugerează titlul, vlogul va conține informații despre naștere, dar și despre sarcină. Vloggera va împărți propriile experiențe, dar și cunoștințele acumulate despre sarcina și nașterea prin care a trecut.

Vloggera spune că femeile au nașteri complicate din cauza fricilor și traumelor psihologice nerezolvate, dar și pentru că au crescut cu istorii de groază, legate de naștere. Ca să nască ușor, susține ea, femeia are nevoie de încredere în propriul corp și în bebeluș. Ca să recapete încrederea, o viitoare mămică trebuie să își convingă mintea că poate naște, că a fost concepută să nască. Pentru asta, trebuie să se pregătească.

„Deși există tone de informații despre sarcină și naștere pe internet, pot fi numărate pe degete cele care reflectă esența sarcinii și nașterii. Deși viitoarele mămici citesc foarte mult despre naștere, se întâmplă să nu ajungă la acea naștere pe care să vrei să o repeți, iar și iar. Nu e suficient ca femeia să știe cum traversează bebelușul canalul de naștere. Ea are nevoie să își liniștească mintea, să se poată relaxa, să înțeleagă mecanismul psiho-emoțional și hormonal care stă la baza nașterii. Și atunci, va avea încredere în propriul corp și în bebeluș. Se va putea abandona procesului. La naștere nu trebuie să mergem ca la război, înarmate până în dinți cu teorii despre naștere. Cu cât mai puțin gândești, cu atât mai lin vei naște. La naștere trebuie să lași simțurile să te conducă. E ca și cum ai fi luată la braț pentru un vals. Nu stai să numeri pașii, să prevezi figurile, pur și simplu simți muzica și te lași purtată de partener. Medicul nu îți poate naște copilul. El are instrumentele. El e în sala de nașteri ca să te salveze pe tine și pe bebelușul tău, dacă va fi nevoie. Dar ca să nu fie nevoie, dragă femeie, pregătește-te. Nu miza pe altcineva. Nu le pasa nașterea lucrătorilor medicali. Nașterea este a ta. A ta și a bebelușului tău”, se adresează Anna femeilor.

Anna Smolnițchi a născut prima fetiță prin cezariană de urgență. Pe a doua fetiță a adus-o pe lume pe cale vaginală, vacuum asistată. Iar cinci luni în urmă, l-a adus pe cale naturală pe al treilea copil – un băiețel perfect sănătos, de 4 kilograme și 360 de grame. Ea militează pentru nașterea cu blândețe, tăierea cordonului ombilical după ce încetează să pulseze, punerea copilului la pieptul mamei chiar și la cezariană, nașterea în picioare și expulzarea naturală a placentei.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md