delhi-schools-closed-and-exam-postponed.jpg
Guvernul Italiei a decis, miercuri, în urma unei ședințe, închiderea tuturor școlilor și a universităților de pe teritoriul țării. Măsura intră în vigoare de mâine și este valabilă până pe 15 martie, scrie BBC News.

Decizia vine în condițiile în care numărul deceselor provocate în Italia de epidemia de coronavirus a crescut la 79. Au fost de asemenea confirmate peste 2 500 de cazuri în această țară.

Majoritatea cazurilor rămân concentrate în nordul ţării, cu 1 520 în Lombardia, 420 în Emilia-Romagna şi 307 în Veneto. Cu excepţia regiunii Valle d’Aosta din nord-vest, toate celelalte au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Cel mai bine ar fi să ținem școlile închise. Trebuie adoptate toate măsurile necesare pentru a împiedica și a încetini răspândirea bolii. Astfel, trebuie să acceptăm riscul de a fi infectați și de a infecta pe alții. Corect este să fie închise școlile în toate regiunile în care au existat cazuri de infectare, ținând cont că aceste cazuri se răspândesc în toată Italia”, a declarat virologul Roberto Burioni, scrie Medaifax.

În prezent, 1 263 de pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care 166 se află la terapie intensivă.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md