cJGND8Nb2hZtDQHoUJ5oKA-scaled.jpg

Italia a atins ținta de vaccinare anti-COVID-19 cu schema completă a 80 % din populația cu vârsta peste 12 ani, conform datelor oficiale prezentate duminică, reușind îndeplinirea unui obiectiv pe care Roma l-a stabilit drept punct critic de siguranță, informează Reuters, notează Digi24.

Potrivit paginii guvernului, 43 229 551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populație totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completă la 10 octombrie.

Obiectivul de vaccinare a 80 % din populație a fost stabilit în martie de un comisar special responsabil de gestionarea situației COVID-19, generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo, și a fost atins în seara de 9 octombrie.

<!–

–> <!–

–>

„Acesta este un nivel critic dincolo de care care experții consideră, iar tendința pe care o înregistrăm în ultimele săptămâni confirmă acest lucru, că riscul de spitalizare este redus drastic”, a declarat biroul comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi actual consilier al lui Figliuolo, a precizat că acesta „nu este doar un prag simbolic”.

„Este un nivel care, potrivit calculelor, se corelează cu o scădere semnificativă a circulaţiei virusului şi o reducere drastică a internărilor în spitale”, a spus specialistul, potrivit Agerpres.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de cazuri de internări în spitale a fost esențială pentru redresarea economică a Italiei și pentru a ajuta sistemul național de sănătate să își îndrepte atenția către servicii care nu au legătură cu COVID-19.

Cu toate acestea, atingerea obiectivului de 80 % nu este suficient, conform consilierului comisarului.

„Va trebui să continuăm să atingem alte praguri: fie procente peste 80 %, în cazul în care continuăm să ne abținem de la vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, fie 80 % din întreaga populație, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani”, a spus el.

Spitalizările asociate COVID-19 în Italia au scăzut constant de la începutul verii.

Italia a înregistrat 131.274 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie anul trecut, al doilea cel mai sumbru bilanț din Europa, după Marea Britanie și al nouălea la nivel mondial. Țara a raportat până în prezent 4,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Preluat de la: diez.md