pisica-5.jpg

Cât durează, de fapt, memoria pentru pisici? Mulți proprietari de feline își pun întrebarea asta. Memoria pisicilor este un subiect de interes chiar și pentru cercetători. Se speculează că felinele își uită stăpânul după o perioadă scurtă de timp, însă studiile au arătat cu totul altceva. 

În timp ce creierul oamenilor păstrează o mulțime de informații, creierul pisicii stochează doar ceea ce este cu adevărat necesar pentru ele. Spre exemplu, cele care țin de siguranţă, de îndeplinirea nevoilor, mirosul și aspectul stăpânului, etc.

Experții au descoperit că adorabilele feline pot să își amintească chipul și mirosul oamenilor care au grijă de ele, chiar și după o perioadă mai îndelungată de timp,

În plus, o serie de factori ar influența amintirile pisicilor. Memoria lor se formează în funcție de nivelul de interacțiune și de comunicare dintre pisică și stăpân. nivelul de atașament și de experiențele trecute ale pisicii cu stăpânul, scrie cauta.vet. 

Unele pisici pot dezvolta legături emoționale și puternice cu stăpânii lor. De aceea, este puțin probabil ca ele să uite definitiv chipul, mirosul, vocea sau chiar numele celor care le îngrijesc.

Felinele au o memorie mai slabă decât câinii, dar destul de selectivă. În plus, ele pot avea amintiri din primii ani de viață, legate cu părinții și frații lor. Pisicile își pot recunoaște chiar și partenerii de joacă. Cu siguranță ați auzit de feline care s-au îndepărtat kilometri întregi de casă şi în cele din urmă au reușit să se întoarcă la stăpânii lor.

Așadar, dacă vreți ca pisica să memoreze un lucru, e musai să aveți mereu o atitudine blândă și prietenoasă. În caz contrar, o voce autoritară o va face să se uite rapid sau o va face să îi fie teamă când eşti în preajma ei.

Preluat de la: csid.ro