1-septembrie-2018-3.jpg
În contextul situației din țara vecină, Poliția de Frontieră vine cu o serie de recomandări către persoanele care planifică în timpul apropiat să traverseze frontiera moldo-ucraineană.

Din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, dar și a defecțiunilor tehnice care apar la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina, periodic punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene își sistează activitatea.

În aceste circumstanțe, Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să prezinte înțelegere și răbdare.

Pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat și creșterea timpilor de așteptare, recomandăm călătorilor din timp să se informeze despre situația din punctele de trecere a frontierei.

Contactează Poliția de Frontieră la numărul 022 259 717, Linia Verde a Poliției de Frontieră care este funcțională non-stop.

Urmărește online situația sau locațiile punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene, consultând rubricile TRAFIC ONLINE sau HARTA INTERACTIVĂ. Astfel, orice călător își va putea modifica itinerarul deplasării, în cazul când punctul de trecere a frontierei ales și-a sistat activitatea, și să opteze pentru cel mai apropiat punct deschis circulației.

Abonează-te sau urmărește actualizările privind situația la trecerea frontierei de stat pe rețelele de socializare ale Poliției de Frontieră, unde operativ se publică informații în timp real.

În măsura posibilităților, amână-ți sau contramandează deplasările în Ucraina, ținând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară și acest fapt acționează direct la procesul de activitate al autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.

Poliția de Frontieră menționează că în cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier. 

În acest sens, fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale, iar pe linia de activitate se aplică planul de contingență pentru a identifica soluții de redresare a oricărei situații de criză.

Preluat de la: diez.md