shutterstock_1814323235.jpg

Uneori, chiar și greșelile din bucătărie pot duce la descoperiri interesante. Unul dintre aceste accidente frecvente este arderea laptelui. În astfel de situații, majoritatea oamenilor aruncă laptele considerându-l inutil, mai ales din cauza mirosului de ars. Cum ar fi însă să transformăm acest incident într-o capodoperă culinară folosind câteva trucuri simple? Iată câteva utilizări uimitoare ale laptelui ars.

În loc să arunci laptele ars, poți prepara un milkshake de ciocolată. Gustul ciocolatei este oricum destul de intens, astfel încât aroma de ars a laptelui devine aproape insesizabil.

Pentru a prepara halva, poți folosi lapte ars. Dacă gătești Halva amestecând laptele ars cu apă în făină, gustul de ars al laptelui va dispărea. Poți crea o varietate de Halva folosind acest lapte.

Acel lapte ars poate fi folosit pentru a prepara cafea rece sau caldă.

Amestecă laptele ars cu apă pentru a reduce mirosul de ars. Apa obținută poate fi folosită pentru a prepara băuturi calde, precum ceai sau cafea, dar și pentru alte rețete.

poate fi folosit pentru a face cuburi de gheață. Astfel, nu vei risipi laptele și nici nu vei simți mirosul de ars.

Laptele ars poate adăuga savoare deserturilor tale. Orezul cu lapte sau crema de zahăr ars sunt doar câteva dintre preparatele dulci pe care merită să le încerci.

Transformă cantitatea de lapte ars într-o bază cremoasă pentru supe sau sosuri. Alege legume precum conopidă, morcovi sau cartofi și amestecă-le cu laptele ars pentru a crea o textură bogată și catifelată.

Poți introduce puțin lapte ars în rețetele tale de pâine sau prăjituri pentru a adăuga o aromă subtilă de fum.

Bate acea cantitate de lapte ars în unt topit pentru a crea un amestec delicios. Îl poți folosi apoi pe pâine, legume sau carne la grătar.

 

Sursă – https://recipes.timesofindia.com/articles/kitchen-hacks/got-burnt-milk-at-home-here-are-some-creative-ways-to-use-instead-of-throwing-it-away/articleshow/103630297.cms

Sursă foto – Evgeny Karandaev / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro