diez-share-facebook.png
„Domnul de Givenchy s-a stins din viaţă în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie” a anunţat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă, citat de Le Figaro.

„Eternul ucenic”, aşa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris, scrie mediafax.ro.

După ce, o viaţă întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora şapte dimineaţa, Givenchy obişnuia să spună: „La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viaţa este precum o carte: trebuie să ştii să întorci paginile”.

Givenchy a fost un celibatar discret şi nu are descendenţi direcţi. I se spunea „Domnul”/ „Monsieur” şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul în era „buldozerelor industriale”.

La întrebarea „De ce anume depinde succesul? “, Givenchy obişnuia să răspundă: „De prietenie!” O astfel de prietenie, cu totul specială, l-a legat pe Givenchy de actriţa Audrey Hepburn. Au lucrat împreună, au devenit celebri împreună. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea „Interdit”, unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.

Preluat de la: diez.md