Huawei-MATE-30-PRO-dezvoltare.jpg
Mate 30 Pro este unul dintre cele mai aşteptate telefoane ale lui 2019, flagship-ul producătorului chinez fiind lansat într-o perioadă în care ochii întregii lumi sunt asupra companiei, din varii motive. În rândurile următoare, vom prezenta toate informaţiile şi zvonurile legate de Huawei Mate 30 Pro.

În primul rând, data de lansare. Deşi unele zvonuri spun în continuare că data lansării ar trebui să fie situată undeva în luna octombrie, în ultima perioadă a circulat informaţia conform căreia seria Mate 30 ar urma să debuteze pe 19 septembrie, scrie adevărul.ro.

O altă informaţie care a prins contur în ultimele zile este legată de camera de pe spatele telefonului. Mai exact, ansamblul de camere pare să fie acum inclus într-un cerc, spre deosebire de pătratul prezent pe varianta anterioară. Despre camera frontală s-au spus foarte multe, ba că va fi inclusă într-un punch-in, precum la Samsung Galaxy Note 10, ba că notch-ul de pe Mate 20 Pro ar reveni, doar puţin mai redus ca dimensiune. De un lucru suntem însă destul de siguri: ecranul va fi mult mai bun ca cel de la P30 Pro, cel mai probabil asemănător cu display-ul Quad HD AMOLED de pe Mate 20 Pro.

În privinţa dimensiunilor, ne putem aştepta la un telefon mare, undeva în jurul a 6,7 inci. Cei de la Google au sugerat că ar putea avea şi o rată de refresh de 90 Hz, la fel ca cea de pe OnePlus 7 Pro, însă acest zvon pare să îşi fi pierdut din rezonanţă în ultimul timp. Procesorul este un semn mare de întrebare. Dacă până acum câteva zile, mulţi credeau că Mate 30 Pro va avea un Kirini 985, identic cu versiunea anterioară, însă cu capabilităţi 5G, vestea că Huawei ar putea lansa un nou chipset la IFA a adus în discuţie posibilitatea echipării noului flagship cu un Kirin 990. Rămâne de văzut care va fi alegerea chinezilor, şi dacă noul Kirin 990 a fost finalizat la timp pentru a echipa noile telefoane.

Android sau HarmonyOS?

CEO-ul Huawei, Richard Yu, a menţionat în timpul unei conferinţe de presă că ar prefera ca Mate 30 şi Mate 30 Pro „să fie livrate cu Android”. Oricum ar fi, noua serie face parte din înţelegerea pe care Huawei o are cu Google, astfel încât cei care vor să cumpere un Huawei Mate 30 Pro nu vor fi nevoiţi să îşi facă griji în privinţa sistemului de operare prea curând. Camerele ar trebui să fie aproximativ aceleaşi ca cele pe care le găsim pe P30 Pro, şi asta e de bine, pentru că la capitolul fotografie, puţine telefoane se bat cu vârful gamei P30.

Şi în zona bateriei Huawei Mate 30 Pro ar trebui să fie un adevărat monstru: 4500mAh este numărul vehiculat în ultimele zile, o baterie mai mare decât P30 Pro şi Mate 20 Pro.

În sfârşit, preţul: cel puţin 16.000 de lei pentru varianta cea mai simplă a gamei Mate 30 (nu luăm în calcul viitorul Mate 30 Lite).

Preluat de la: diez.md