poză-simbol.jpg
HiSky anunță un nou contract cu Air Lease Corporation – o companie lideră pe piața leasingurilor aviatice, cu un portofoliu investițional de peste 22 de miliarde USD. Este vorba despre achiziția în regim dry lease a unei noi aeronave, a doua la număr în flota HiSky. Avionul de model A319-131 a fost asamblat în 2004 și urmează să aterizeze la Chișinău în luna septembrie.

„Suntem foarte încântați de oportunitățile pe care ni le oferă buna relație cu Air Lease Corporation și mândri de faptul că atragem investiții de anvergură în R. Moldova. O nouă aeronavă înseamnă o flotă mai puternică și respectiv un număr mai mare de zboruri. Asta înseamnă că în curând vom putea anunța lansarea unor curse noi și sunt convins că pasagerii vor primi aceste vești cu mare bucurie”, declară Iulian Scorpan, director general HiSky.

La rândul lor, cei de la Air Lease Corporation speră că buna relație cu HiSky se va materializa în și mai multe astfel de achiziții.

„ALC are plăcerea de a anunța acest nou contract de închiriere cu HiSky Moldova. Ne-a impresionat planul de afaceri care stă la baza acestei noi linii aeriene din Moldova și suntem onorați de faptul că anume noi le furnizăm primele aeronave – A319 și A320 –, astfel încât să își poată lansa compania aeriană în această vară. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem parteneriatul în următorii ani”, afirmă David Beker, vicepreședinte și șeful de vânzări și comerț al Air Lease Corporation.

Amintim că primul contract dintre HiSky și Air Lease Corporation a fost semnat acum două săptămâni și presupune achiziția în regim dry lease a unui avion Airbus A320 asamblat în anul 2010. Aeronava (cu număr de înregistrare MSN 4493), va fi cea mai nouă unitate de transport aerian utilizată de către operatorii din R. Moldova.

Așadar, HiSky devine operatorul cu cea mai tânără flotă din Moldova, vârsta media a aeronavelor fiind de numai 12,5 ani.

Despre HiSky

S-a lansat pe piața aviatică în luna februarie, curent și pune la dispoziția pasagerilor bilete către șase destinații din Europa: Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Düsseldorf (Germania). Serviciile HiSky se regăsesc în patru clase de rezervare: basic, classic, premium și premium plus, iar zborurile HiSky vor fi operate începând cu data de 1 iulie.

Air Lease Corporation (ALC) este o companie americană de leasing aviatic ce achiziționează aeronave comerciale noi prin comenzi directe de la Boeing, Airbus, Embraer și ATR, apoi le dă în chirie companiilor aeriene din întreaga lume. Compania investește în cele mai moderne avioane tehnologice, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru a reduce impactul lor asupra mediului și pentru a moderniza flota mondială în viitor. Air Lease Corporation s-a angajat să opereze cu cele mai înalte standarde de responsabilitate socială, de mediu și de conduită etică și crede în afaceri cu companii care au aceleași standarde.

Preluat de la: diez.md