diez-share-facebook.png
Fosta candidată la prezidenţialele din SUA din 2016 a anunţat miercuri că va colabora cu regizorul Steven Spielberg pentru adaptarea pentru micul ecran a unei cărţi despre lupta femeilor pentru dreptul la vot.

Clinton a făcut declarația pe contul său de Twitter: „Sunt încântată să-mi unesc forţele cu Steven Spielberg pentru a adapta cartea ‘The Woman’s Hour’ pentru TV”, potrivit Reuters.

„Este vorba despre femeile care au luptat pentru sufragiu cu aproape 100 de ani în urmă. (…) Sunt încântată să ofer o mână de ajutor pentru ca poveştile lor să fie spuse”, a adăugat ea.

Într-o declaraţie, Amblin Television (co-fondată de Spielberg) a indicat că Hillary va fi unul dintre cei patru producători executivi ai serialului, care va fi produs pentru un canal de cablu sau o platformă de streaming.

Niciun scenarist sau reţea nu a semnat încă pentru proiect, însă, potrivit Hollywood Reporter, Clinton va fi implicată direct în producerea serialului, inclusiv în alegerea distribuţiei.

Proiectul va marca debutul lui Clinton ca producător de televiziune.

„The Woman’s Hour: The Great Fight to Win the Vote”, a cărei acţiune se petrece în 1920, spune povestea lungii cruciade a femeilor americane pentru a a obţine dreptul la vot şi a fost publicată în luna martie a acestui an.

Preluat de la: diez.md