1489859266428.jpg

Unul dintre motivele care fac cărțile să fie atât de puternice este că ele te lasă să încerci alte culturi și experiențe pe care nu le-ai putea încerca vreodată în viața ta.

Fiecare țară este reprezentată de cea mai faimoasă carte a sa. Evident că făcând aceste distincții se poate ajunge la unele divergențe. 

Astfel, indy100.com a colectat mai jos literatura care ar putea să-și lărgească orizonturile. 

Pentru Rusia a fost aleasă „Război și Pace” de Tolstoi, dar, de asemenea, ar putea fi selectate cu ușurință și câteva din lucrările lui Dostoievski.

Regatul Unit are „Mândrie și Prejudecată” care este o carte importantă, dar suntem siguri că mulți l-ar remarca pe Dick și Shakespeare.

Spania ar fi trebuit să fie reprezentată de Don Quixote și nu de bestseller-ul „Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafón. 

Cartea reprezentativă pentru Republica Moldova este „Educație siberiană”, a lui Nikolai Lilin, din Transnistria.

„Voi ați auzit de ea? E „capodoperă”? De ce nu Ion Druță, cu vreo operă de-a sa? De ce nu vreun alt scriitor consacrat? Stăm totuși atât de prost cu imaginea țării. Avem vreun departament care să se ocupe de asta? Există responsabili care să valorifice puținul nostru potențial?”, a scris Dorian Furtună despre cartea aleasă pentru Moldova.

Dar ceea ce face ca această mapă să fie una specială este când ajungi la regiunile ca și Africa, America de Sud și Asia.

Cu toții cunoaștem literatura vestică, dar ați auzit de cartea „Eu sunt un taxi” de Deborah Ellis sau „Atioamenii” de Sony Labou Tansi?

 

Preluat de la: Zugo.md