carbuna.jpg
Satul Cărbuna este o localitate din Republica Moldova care se află la o distanță de 40 de km de la orașul Chișinău. Acesta este o destinație perfectă pentru cei îndrăgostiți de tradiția moldovenească autentică căci aici poți explora cultura și trăi emoțiile adevărate ale meleagului nostru.

Satul Cărbuna este localizat în raionul Ialoveni și situat la hotarul localității. Satul păstrează o cronologie de peste 7 000 de ani și a fost martorul celor mai însemnate perioade istorice ale Republicii Moldova. Localitatea face parte din Semiluna de Bronz – un proiect de turism eco-cultural în satul Cărbuna (Ialoveni) și Vîșcăuți (Orhei).

În Cărbuna, puteți descoperi Castelul Sfântului Ilie din Zona Istorico-Culturală și Ecologică Voievodatul Cărbunei. Acesta este o replică a unui castel din perioada medievală care era amplasat în aceeași regiune. Castelul reprezintă o locație de excepție unde se deschid priveliști spectaculoase și care deține un interior autentic. Aici se desfășoară Festivalul „Taurul Negru de Carbuna” – eveniment care a devenit deja o tradiție frumoasă pentru gospodinele și gospodarii din localitate, dar și pentru oaspeții din străinătate.

În timp ce Castelul Sfântului Ilie este punctul central al rutelor turistice ale Semilunei de Bronz, satul Cărbuna oferă oportunități de odihnă și recreere, servicii de cazare în complexul turistic „Casa Zeița”, locuință rurală îmbinată cu tradiție și autenticitate ce te poate duce cu gândul la amintirile de la sat. Complexul este alcătuit din două case – „Casa Părintească” și „Casa Nurorii” – ambele având capacitatea de a caza până la patru persoane.

Satul Cărbuna este locul perfect pentru o escapadă în familie, în cercul prietenilor, colegilor sau pentru o experiență romantică unică. Acesta este o destinația ideală pentru ameliorarea sănătății mintale și îmbunătățirea sistemului imunitar într-un mediu pur ecologic combinat cu elemente din natură.

Sursă: NeamPornit

Preluat de la: diez.md