Remedii-1500x800-D.jpg

​​Nasul îți curge ca un robinet, gâtul îți este iritat și nu te poți opri din strănutat. Nu ai febră, dar te simți epuizat, ca și cum ai putea să te încolăcești pe podea și să adormi. Ești răcit sau ai gripă?

Dacă bănuiești că este răceală, cel mai probabil ai dreptate. Dar experții spun că diferențierea între răceală comună și gripă poate fi mai dificilă decât realizează majoritatea oamenilor. 

Indiferent dacă te confrunți cu răceală sau cu gripă, trebuie să alegi remedii eficiente în combaterea simptomelor, aceasta fiind și singura modalitate prin care poți trece mai ușor prin boală. Poți lua Sinus Hot-Rem, un supliment care te va ajuta să te refaci mai rapede, datorită ingredientelor precum, mușețel, echinacea, ghimbir, propolis, dar și vitamina C și Zinc.

Răceala comună este o infecție virală care afectează tractul respirator superior. Cauza cea mai frecventă este un rinovirus, iar simptomele sunt destul de evidente: un nas înfundat sau care curge, strănutul și o senzație de iritare sau durere în gât. Majoritatea oamenilor le recunosc rapid, deoarece adulții au, în medie, două până la trei răceli pe an.

Odată ce ești expus unui virus care cauzează răceala, simptomele obișnuite ale răcelii apar în mod tipic într-un interval de 1 până la 3 zile. Printre acestea se mai află dureri de cap, dureri de gât, tuse, ganglioni limfatici umflați, febră ușoară, dificultăți de respirație. 

Simptomele unei răceli durează în mod obișnuit între 7 și 10 zile, cu un vârf în jurul zilei a cincea, după care se îmbunătățesc treptat.

Deși poate părea destul de asemănătoare cu o răceală, gripa debutează brusc, cu febră mare, dureri de cap, dureri de corp, frisoane, tuse. În mod obișnuit, simptomele gripei sunt mai severe decât simptomele răcelii.

O altă diferență importantă între cele două este gradul de severitate. Răcelile rar cauzează probleme de sănătate suplimentare. În schimb, gripa poate duce la complicații precum infecții ale sinusurilor și ale urechilor, pneumonie sau chiar septicemie.  

În principiu, și în cazul răcelilor, și în cel al gripei, se acordă prioritate gestionării simptomelor și include utilizarea de medicamente pentru răceală care se pot cumpăra fără prescripție medicală, hidratare adecvată și odihnă suficientă.   

Medicamentele cel mai des folosite în gestionarea simptomelor sunt:

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce severitatea simptomelor de răceală sau gripă. Acestea includ, dar nu se limitează la:

Consumă lichide în cantități suficiente, pentru că menținerea unei bune hidratări te ajută să înlocuiești fluidele pe care le-ai pierdut, contribuind  în același timp la ameliorarea congestiei. Ceaiurile calde și supa de pui sunt variante foarte eficiente.

Odihna adecvată permite organismului să economisească energie și să lupte mai bine cu virusul. Încearcă să dormi cel puțin opt ore pe noapte și să nu depui efort fizic în timpul zilei.

Vitamina C este un antioxidant care joacă multe roluri importante în organism, inclusiv cel de susținere a sistemului imunitar.

Sursele alimentare bune de vitamina C includ:

Adăugarea sucului proaspăt de lămâie în ceaiul cald cu miere poate reduce producția de mucus când ești bolnav. 

Vitamina C în dietă sau sub formă de suplimente ar putea îmbunătăți simptomele și ar putea scurta perioada de răceală.

Zincul este un mineral esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar, motiv pentru care poate ajuta la reducerea severității simptomelor răcelii sau gripei și la scurtarea duratei bolii. Poate fi găsit in carnea de vită, ouă, nuci și semințe.

Extractul de echinacea este eficient în stimularea sistemului imunitar, dar și ca adjuvant în tratamentul răcelii și gripei, precum și a altor infecții și inflamații care se manifestă prin febră. 

Ghimbirul are proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatoare. Acesta poate reduce durerile musculare și ameliorează senzația de greața și durerea în gât. În plus, extractul uscat de ghimbir este antioxidant și tonic , astfel și contribuie la susținerea sistemului respirator și imunitar.

Mierea are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Consumul de miere în ceai cu lămâie poate ameliora durerea în gât. Cercetările sugerează că ar putea fi eficientă și în calmarea acceselor de tuse. 

Fie că ai răcit sau ești gripat, poți apela cu încredere la Sinus Hot-Rem, un supliment care te va ajuta să te refaci mai rapede, datorită ingredientelor precum, mușețel, echinacea, ghimbir, propolis, dar și vitamina C și Zinc.

https://www.youtube.com/watch?v=jbxuMgmCx1g&ab_channel=BioeelRomania

Sinus Hot,-cu o cantitate impresionantă de vitamina C, de 600 mg (750% din valorile nutriționale de referință), este un supliment alimentar care sprijină sănătatea căilor respiratorii. Are efect liniștitor, plăcut asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale.

Cu o serie de ingrediente benefice pentru menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, combinate științific, Sinus Hot-Rem este o băutură caldă care poate fi consumată de trei ori pe zi, pentru a contribui la confortul sistemului respirator, dar și pentru hidratare, energizare și menținerea unui sistem imunitar funcțional în anotimpul rece.

Sursă foto: Bioeel

Preluat de la: csid.ro