pixel.png

Unul dintre cele mai subtile şi esenţiale accesorii ale unei femei este parfumul. Acesta trebuie să se potrivească stilului şi personalităţii noastre, astfel încât să aducă întotdeauna aminte de aroma noastră. Ramon Monegal, parfumier cu un trecut şi o poveste absolut fascinantă, mi-a explicat în urma unei discuţii că înainte o femeie folosea acelaşi parfum pentru a avea propriul miros şi pentru a putea fi uşor recunoscută.

Într-adevăr, ceea ce poate mirosi minunat pe piele uneia dintre prietenele tale, poate avea un miros diferit pe pielea ta aşa că, trebuie să ştii exact cum să-ţi alegi parfumul. Desigur, până să-l găseşti pe cel potrivit ţie, trebuie să tot experimentezi. Până atunci, iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face atunci când te dai cu parfum, care sunt zonele în care mirosul rezistă mai mult, dar şi de ce după o perioadă nu mai simţim mirosul parfumului.

Greşeli pe care le faci când te dai cu parfum

Aplici peste tot. Dacă vei aplica parfumul pe întregul corp, vei observa că o cantitate mare de produs va fi irosită în aer. Există şi o vorbă: „Aplică parfum acolo unde vrei să fii sărutată”. Cele mai bune locuri pentru aplicarea parfumului sunt după ureche, în spatele gâtului, la încheietură sau în spatele genunchiului. Însă, din ce am învăţat de la parfumierul Ramon Monegal, parfumul se aplică în faţă dacă vreau să mă fac simţită şi să mă exprim prim miros şi în spate (pe ceafă) dacă vreau ca doar eu să simt mirosul.

<!–

Formul de quiz

–>

Parfumezi hainele. Toate parfumurile au în compoziţia lor un anumit procent de ulei şi, pe lângă faptul că pot păta atunci când sunt aplicate pe materiale textile, uneori, acele pete, pot fi foarte greu de scos.

Nu hidratezi pielea înainte de aplicare. Dacă pielea ta este uscată, parfumul nu se va putea menţine pe piele şi se va evapora mult mai repede. Ideal este ca, după duş, să hidratezi pielea pentru un efect de lungă durată. De altfel, poţi achiziţiona o loţiune de corp din aceeaşi gamă ca parfumul pentru un miros mai puternic.

Freci parfumul pe piele. Dacă aplici parfum pe încheietură şi după freci încheieturile între ele este greşit! Trebuie să tamponezi delicat parfumul de pe încheietură pentru a evita iritaţiile şi pentru a menţine mirosul mai mult timp.

Nu ştii ce produs cumperi. Există doar 5 concentraţii de parfum, în funcţie de conţinutul de ulei:

Un parfum cu o concentraţie de 25% ulei îşi va menţine mirosul pe piele între 9h şi 16h. Bineînţeles, acestea sunt şi cele mai scumpe.

  • Apa de parfum cu o concentraţie de 10-20% îşi va menţine mirosul pe piele aproximativ 6h;
  • Apa de toaletă cu o concentraţie de 8-10% îşi va menţine mirosul pe piele aproximativ 4h;
  • Apa de colonie are o concentraţie de 5% şi-şi menţine mirosul pe piele între 2h şi 4h;
  • Apa rece are o concentraţie de 1-3% şi nu-şi menţine mirosul mai mult de 1h.

Uiţi să reaplici. Nu contează cât de hidratată eşti. Cert este că, o dată la 4h sau 8h trebuie să reaplici parfumul pentru că, acesta îşi poate pierde mirosul foarte repede având în vedere faptul că luăm contact cu multe obiecte din jurul nostru. Recomandat este să ai de fiecare dată în geantă mostre pentru a putea realiza acest lucru.

Unde să te dai cu parfum să reziste

O parte mai puţin obişnuită a corpului poate să fie cel mai bun loc pentru a te da cu pafrum, cu scopul ca mirosul preferat de tine să persiste. Dacă vrei ca mirosul parfumului să dureze pentru multă vreme, atunci ar trebui să ţii cont de sfatul lui Steven Claisse, senior parfumier la Takasago, care sugerează că ar trebui să îţi dai cu parfum în buric şi nu pe gât, pe încheietura mâinii sau după urechi, pentru un miros intens, arată „Mirror“.

Căldura corpului intensifică mirosul. Mirosul parfumului persistă de la căldura generată de corp aşadar, ideal este să alegi orice zonă a corpului care emană căldură.

Aplică parfumul în păr. Un truc simplu pentru a te face remarcată este acela de a aplica parfumul pe păr. Firele de păr au capacitatea de a împrăştia mirosul atunci când eşti în mişcare, dar din păcate poate duce la uscarea lui.

Aplică parfumul în spatele genunchilor şi partea interioară a coapselor. În special atunci când porţi fuste sau rochii scurte, parfumul poate fi pulverizat pe gambe. Astfel, în timpul mersului şi frecării picioarelor, se produce căldură şi se emană rapid mirosul.

De ce nu mai simţi mirosul parfumului?

Se întâmplă des ca după o anumită perioadă de folosire a parfumului să nu îi mai simţim mirosul. Se spune că dacă nu simţi parfumul pe care-l porţi înseamnă că ţi se potriveşte, iar dacă îţi ”invadează” nasul, cu siguranţă trebuie să-l schimbi. Thierry Wasser, celebrul parfumier al brandului Guerlain a explicat potrivit Gala.fr că există o legătură între memorie şi simţul olfactiv. Propriul miros se află stocat în memoria noastră, iar creierul îl percepe ca fiind cel mai sigur. Astfel apare adaptarea olfactivă, iar nasul se obişnuieşte cu mirosul. Atunci când un miros nou ajunge către nas, acesta stimulează 10 milioane de receptori olfactivi, mesajele fiind transmise către creier. Mai târziu însă, realizăm că mirosul nostru îl blochează pe cel al parfumului, miroul nou fiind detectat ca unul ”periculos”.

Preluat de la: csid.ro