Untitled-24-scaled.jpg
Guvernul Greciei a anunțat că tinerii vor primi o recompensă în bani încă de la prima doză dacă aleg să se vaccineze împotriva COVID-19.

Potrivit premierului Kyriakos Mitsotakis, decizia are ca scop creșterea ratei de imunizare în rândul populației tinere, înainte de debutul oficial al sezonului de vară, relatează Reuters, citat de Digi24.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat luni că tinerii care fac prima doză de vaccin împotriva COVID-19 vor fi eligibili pentru o recompensă în numerar, un alt stimulent oferit grecilor ca parte a efortului guvernului său de a crește ratele de vaccinare.

„Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern, în care a prezentat acest stimulent. „Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”, a explicat el.

În ultima perioadă, cazurile de coronavirus au scăzut semnificativ în Grecia, astfel că, de la finele săptămânii trecute, purtarea măștii în aer liber nu a mai fost obligatorie. De asemenea, grecii care sunt vaccinați cu ambele doze pot merge în săli de sport, de exemplu, fără a fi nevoie de teste COVID.

Cu toate acestea, în condiţiile unei rate de vaccinare completă de circa 33 % dintre cei 11 milioane de locuitori şi ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

Potrivit guvernului, în jur de 940 000 de tineri greci între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau care vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar sau aşa-numitul „paşaport de libertate”.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale.

În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Grecia a raportat până acum 420 905 cazuri de infectare cu coronavirus şi 12 664 de decese asociate de la debutul pandemiei.

Preluat de la: diez.md