cover-diez.jpg
Vin zile călduroase și vrem să profităm maxim de ele. Balcoanele și terasele pot fi mici, dar asta nu ne oprește să creăm minigrădina noastră privată. Mai ales că plantele atrag fluturi, păsări și polinatori, lucru ce ne face să savurăm cu mai multă plăcere cafeaua de dimineața sau frappuccino.

Grădinăritul urban a devenit mult mai simplu

Dacă ai acces la un balcon, acoperiș, terasă sau patio poți cultiva o gamă largă de plante. Oamenii de la orașe și-au suflecat mânecile și au pornit o mișcare: să sape, să cultive și să recolteze plante de toate felurile la balcon. Trendul de grădinărit urban readuce natura în orașe și nu e nevoie de experiență. Tot ce îți trebuie e un spațiu mic, dragoste pentru plante și un pic de imaginație. Avem câteva sugestii verzi care îți vor transforma zona ta de aer liber într-o oază primitoare. 

Pentru arome îmbătătoare, ierburile mediteraneene oferă o abundență de posibilități: cimbru, busuioc, oregano, salvie, rozmarin, mentă sau coriandru. Balconul tău însorit e exact ce le place plantelor aromatice. Nu numai că te vei bucura de recoltă proaspătă zilnic, dar majoritatea ierburilor rămân relativ mici, așa că sunt bine adaptate recipientelor. Pentru varietate, poți alege fie ghivece, jgheaburi, coșuri suspendate sau jardiniere. Multe ghivece și jgheaburi pot fi proiectate pentru a se potrivi pe balustradele balconului pentru un aspect superb.

Tot ce poți crește în ghivece în interior sau în grădină, o poți face și la balcon. Poți crește pomi pitici fructiferi ca portocal, mandarin, lămâi sau lime, măslin, dafin și, desigur, inegalabilii palmieri. În continuare, Floral Soul ți-a pregătit o serie de fotografii care să te inspire și să te ajute să decizi cum vrei să arate grădina ta urbană.

Pentru persoanele mai conștiincioase față de mediul înconjurător, vă sfătuim să reutilizați obiecte din casă în calitate de recipiente pentru plante, cum ar fi: un ceainic vechi, sertare, găleți, cizme vechi, sticle din plastic sau chiar o stropitoare. Aveți liber la imaginație!

# tip 1: Dacă ai un balcon cu mult vânt, alege un recipient solid, cum ar fi cel din teracotă sau beton, în loc de plastic; aceste materiale sunt mai grele și se pot descurca foarte bine în zilele furtunoase. Recipientele din plastic sunt cea mai bună alegere dacă nu ai un balcon vântos, fiind ușor de mutat.

# tip 2: lucrul care va face cea mai mare diferență pentru orice balcon este dragostea regulată. Chiar și dacă e vorba doar de 30 de minute pe săptămână, e suficient să verifici solul, să cureți frunzele, să uzi și să pulverizezi pentru ca minigrădina ta de plante să prospere.

Din 2017, Floral Soul aduce natura în casa și în oficiul tău. Pentru orice întrebări, echipa este la dispoziția ta atât online, cât și la Orangeria de pe strada M. Kogălniceanu, 54.

 

Preluat de la: diez.md