diez-share-facebook.png
Google blochează accesul aplicaţiilor la posibilitatea de a înregistra apeluri telefonice pentru android 9.0 Pie. Decizie a fost luată pentru a ajusta sistemul de operare Android la legie din mai multe regiuni, inclusiv Uniunea Europeană.

Înregistrarea apelurilor telefonice poate fi complet ilegală, cel puţin în cazul în care unul dintre interlocutori nu ştie că este înregistrat, Google a decis să elimine complet această posibilitate din sistemul său de operare. La lansarea Android Marshmallow, compania a eliminat propriul API care permitea acest lucru, însă a lăsat posibilitatea pentru alţi dezvoltatori să îşi implementeze propriile soluţii, scrie go4it.ro.

Acum, nici măcar aplicaţiile din Play Store care făceau acest lucru pe versiunile precedente de Android nu mai pot asigura acest lucru. Dezvoltatorii de aplicaţii au studiat puţin problema şi au ajuns la concluzia că este necesar acces root la dispozitiv pentru a putea înregistra din nou apeluri. Acest lucru înseamnă în multe cazuri pierderea garanţiei pentru dispozitivul respectiv, ceva ce utilizatorii probabil că nu sunt dispuşi să rişte.

Evident, alte metode mai puţin convenţionale sunt posibile în continuare, precum trecerea telefonului pe speaker şi folosind o aplicaţie de înregistrare pentru a prelua sunetul.

Este curios însă faptul că Google a promis o funcţie nativă de înregistrare a apelurilor, care ar putea atenţiona interlocutorul prin semnale sonore la fiecare câteva secunde, despre care a încetat să vorbească. Există posibilitatea ca această funcţie să fie doar temporar dezafectată, urmând să se întoarcă exclusiv în regiunile în care este legal să înregistrezi convorbirile.

Preluat de la: diez.md