gboard-1.jpg
Google adaugă o nouă funcție pentru tastatura Gboard. Pentru a ajuta utilizatorii să ajungă la orice tip de conţinut folosind doar tastatura telefonului, aceștia vor adăuga o funcţie de căutare automată, capabilă să potrivească textul tastat cu imagini GIF, stickere şi informaţii relevante.

Spre exemplu, atunci când folosim Gboard pentru a scrie despre un subiect sau personaj popular, butonul „G” îşi va schimba înfăţişarea, semnalând disponibilitatea a mai mult conţinut pe această temă. Poate fi vorba de o animaţie GIF, sticker gata făcut, sau alte informaţii relevante, scrie go4it.ro.

gboard-1

Atunci când găsim o potrivire este de ajuns să bifăm opţiunea „works for me” şi conţinutul respectiv este imediat înserat alături de textul tastat.

Google testează noua funcţie de căutare încă din luna iulie, mărind treptat grupul de utilizatori care au acces la versiunea beta a aplicaţiei. Momentan, nu este clar cât ar mai putea dura până când aceasta va fi inclusă în versiunea oficială a tastaturii Gboard.

Amintim că, anterior Google a adăugat funcția prin care utilizatorii pot comunica prin intermediul codului Morse.

Preluat de la: diez.md