valize-moldova-chisinau.jpg
Aștepți vacanța cu sufletul la gură și numeri zilele până la marea aventură? Probabil că știi deja că un voiaj reușit presupune multă pregătire prealabilă, până în cele mai mici detalii. De la alegerea unei valize (sigur, cu dimensiunile acceptate de companiile aeriene), până la împachetarea eficientă a lucrurilor personale – toate detaliile mici contează. Tocmai pentru că sunt atât de multe amănunte de luat în calcul, vrem să te ajutăm oferindu-ți cele mai eficiente sfaturi pentru odihna din vara anului 2019, pe care le-am inclus într-un ghid complet de alegere a valizelor.

Tocmai pentru că sunt atât de multe amănunte de luat în calcul, vrem să te ajutăm oferindu-ți cele mai eficiente sfaturi pentru odihna din vara anului 2019, pe care le-am inclus într-un ghid complet de pregătire pentru vacanță. Începe cu aceste sfaturi utile de alegere a valizelor.

Știai că la fiecare 1.000 de bagaje, companiile aeriene rătăcesc între 7 și 30 unități? În timp ce din toate bagajele pierdute, numai 85% sunt recuperate în primele 5 zile. Această cifră alarmează călătorii și îi face să fie prudenți când aleg o valiză de cală, preferând adesea doar un bagaj de mână. De obicei, oamenii spun că își doresc o valiză de cală deosebită ca să nu poată fi încurcată, rezistentă și accesibilă ca preț. Cât despre bagajul de mână, veșnica întrebare este: se potrivește oare cerințelor companiei avia?

#Așadar, cum să alegi corect un geamantan în 2019? Detaliile care contează sunt:

#Dimensiunile

Un aspect ce contează enorm pentru confortul personal este cât de încăpătoare este valiza. În funcție de numărul de zile de călătorie, îți recomandăm să alegi dintre următoarele dimensiuni:
#Pentru 2-3 zile – 50-58 cm;
#Pentru 4-7 zile – 60-68 cm;
#Pentru 7 zile și mai mult – 70 cm.

valize-moldova-voiaj

Util! Dimensiunile acceptate de companiile aeriene cu zboruri din Moldova:

#Air Moldova – dimensiunile pentru bagajul de mână: 50cm x 40cm x 25 cm. Aceste dimensiuni includ rotilele, mânerul, buzunarele laterale. Bagajul de cală: maximum 23kg.
#Fly One – bagajul de mână: 8kg, dimensiunile admisibile: 43cm x 32cm x 25cm. Bagajul de cală standard – până la 158cm și 23kg.
#Turkish Airlines – bagaj de mână – 50cm x 23 cm x 40 cm.
#Austrian Airlines – bagaj de mână: 55cm x 40cm x 23cm, 8kg; bagaj de cală: 32 kg.
#Tarom 55x 40x 20cm, 10kg.
#Wizz Air – bagaj de mână: 55cm x 40cm x 20cm,10kg; bagaj de cală:149x119x171cm, 32kg.
#Lufthansa – bagaj de mână: 55cm x 40cm x 23cm, 8kg; bagaj de cală: max. 158cm, 23kg.
#International Ukrainian Airlines – bagaj de mână: 55cm x 40cm x 20cm; bagaj de cală: 158cm, 23 kg.
#Aeroflot – max. bagaj de mână: 115cm 10kg, bagaj de cală: 23kg.

#Materialul

Un aspect foarte important în alegerea valizei este materialul din care este confecționată aceasta – sigur că vrei ca lucrurile tale să fie în siguranță și să se păstreze intacte. Cel mai accesibil material folosit la trolerele cu carcasa dură este plasticul ABS. Trolerul textil este mai puțin predispus la zgârieturi, dar mai ușor de murdărit. Trolerele din policarbonat sunt durabile şi au o rezistență foarte ridicată.

valize-bagaje-md-moldova

Culoarea și forma se aleg în funcție de preferințe și personalitate. Totuși, trebuie să acorzi atenție la nuanță – valiza trebuie ușor identificată din multitudinea de bagaje. Astfel, poți opta pentru o culoare mai deosebită.

La METRO Moldova găsești o gamă largă de trolere calitative Lambertazzi (marcă proprie METRO de origine italiană). Dacă urmărești ce oferte are magazinul în sezonul estival, găsești o valiză de 53 de cm. disponibilă la prețul de doar 389 lei, ce se încadrează în gama valizelor de mână și poate fi depozitată în comportamentul special de deasupra scaunelor în avion. Ușor de transportat, acest troler textil e din 100% poliester. E disponibil și în dimensiuni mai mari – de 63 cm la 529 lei și 78 cm la 699 lei.

#Extensibilitatea

Cifrele nu mint – în medie, o femeie va avea în valiza ei cu 25 articole mai mult decât un bărbat. Valizele extensibile sunt de neprețuit, în acest sens. Un detaliu important în alegerea valizei este și modul de repartizare al buzunarelor. Sistemul de extensie al mânerului și sistemul de extensie interioară aduc un plus de valoare și accesibilitate. O valiză care se extinde este excelentă și pentru cei care merg în vacanță și… se întorc cu multe bibelouri.

#Funcționalitatea

Valizele cu 2 roți au, de obicei, dimensiuni mai mici, iar cele cu 4 roți – dimensiuni mai mari și sunt mai ușor de manevrat. Geamantanele cu 4 roți reduc greutatea pentru mâini și coloană și sunt perfecte pentru deplasări. Valizele cu roți sunt mai ușor de transportat în aeroport.

bagaje-moldova (1)

O alegere accesibilă este în favoarea seturilor formate din 3 valize de dimensiuni diferite pentru bagaj de cală și bagaj de mână – obții valize pentru toată familia, la cel mai bun preț de pe piață. Sezonul estival vine cu o serie de reduceri și oferte METRO la mai multe seturi de valize: Set Sandy – 2599 lei, Set Ana – 2499 lei, poți găsi și seturi calitative la doar 1649 lei.

Acum te poți bucura de noi aventuri mult mai ușor, având la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie în valiza ta perfectă pentru o călătorie de vis.

Preluat de la: diez.md