52642638_101.jpg
Germania intenționează să elimine testarea gratuită pentru COVID-19 începând cu luna octombrie. În martie, autoritățile germane au oferit testarea gratuită a populaţiei, totul ca parte a eforturilor de reîntoarcere treptată la viaţa normală după carantina introdusă în 2020.

Testarea gratuită face parte dintr-o schemă subvenţionată de stat, care este destinată în principal persoanelor nevaccinate. Însă, cum azi vaccinurile sunt disponibile pentru toţi, nu se mai justifică testarea gratuită, susțin tot mai mulți nemți.

„Având în vedere că toate vaccinările sunt disponibile imediat pentru toţi cetăţenii, nu mai este justificat faptul că guvernul federal şi, prin urmare, contribuabilii acoperă costul tuturor testelor”, a citat Gandul.ro dintr-un proiect de propunere.

Proiectul gândit de autorități prevede că doar persoanele care nu pot fi vaccinate împotriva COVID-19 din motive de sănătate (copiii sub 18 ani și femeile însărcinate, de exemplu) vor continua să aibă dreptul la testare gratuită. Chiar dacă nu s-a avansat o dată exactă, cel mai probabil programul va fi anulat începând cu luna octombrie.

<!–

–> <!–

–>

În ultimele cinci zile, Germania a înregistrat peste 3 000 de cazuri pozitive în fiecare. De asemenea, în prezent, 55 % din populaţie este complet vaccinată. Pe acest fond, s-au înmulțit solicitările referitoare la oprirea cheltuielilor cu testarea gratuită.

Preluat de la: diez.md